Daftar naskah Septuaginta (801-2000)

Dari Wikipedia bahasa Indonesia, ensiklopedia bebas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Naskah Septuaginta (LXX), merupakan kelompok salinan tulisan tangan dari versi terjemahan Alkitab Ibrani ke dalam bahasa Yunani Koine yang dikerjakan di Aleksandria dan tersedia dalam berbagai versi naskah.[1][2][3][4][5]

Pembagian klasifikasi berdasarkan Rahlfs[sunting | sunting sumber]

Daftar naskah Septuaginta disusun menurut klasifikasi Alfred Rahlfs - daftar semua naskah Septuaginta yang pernah dikenal, sesuai proposal Alfred Rahlfs berdasarkan sensus Holmes dan Parsons.

Saat ini ada lebih dari 2000 naskah Septuaginta yang sudah diklasifikasikan.[6]

Tabel naskah Septuaginta ini dibagi menjadi sepuluh bagian:

  • Bagian I: A-Z (kode yang dipilih dalam huruf besar).
  • Bagian II: 13-311 (penomoran diberikan oleh Holmes dan Parsons)
  • Bagian III: 312-800 (manuskrip-manuskrip Perjanjian Lama, kecuali Kitab Mazmur)
  • Bagian IV: 801-1000 (fragmen kecil dari Perjanjian Lama, kecuali Kitab Mazmur)
  • Bagian V: 1001-1400 (mazmur dari abad kedua belas)
  • Bagian VI: 1401-2000 (mazmur bertarikh muda yang tidak dapat dipastikan)
  • Bagian VII: 2001-3000 (fragmen kecil mazmur [sampai abad kedelapan])
  • Bagian VIII: 3001-5000 (manuskrip-manuskrip Perjanjian Lama, kecuali Kitab Mazmur)
  • Bagian IX: 5001-7000 (fragmen kecil dari Perjanjian Lama, kecuali Kitab Mazmur)
  • Bagian X: 7001-xxxx (Mazmur)

Singkatan[sunting | sunting sumber]

  • Oct. – Octat; Oktateukh ἡ ὀκτάτευχος = Kejadian – Rut)
  • Pent. – Pentateukh (Kejadian – Ulangan)
  • Hept. – Heptateukh (Kejadian – Hakim)

Istilah Latin[sunting | sunting sumber]

  • aliquot – beberapa
  • Catenarum – rantai
  • ecloge – halaman perlindungan
  • excerpta – barang
  • graduales – Kidung Pendakian (Mazmur 119-133 dengan penomoran LXX)
  • inter alia – antara lain
  • poenitentiales – Mazmur Pertobatan
  • sine – tanpa

Daftar naskah Septuaginta[sunting | sunting sumber]

Keadaan per Desember 2012

801-1000[sunting | sunting sumber]

Simbol Nama Tarikh Isi Institusi Kota Negara
801 4Q119
(4Q LXXLeva)
1st century BCE fragments of Leviticus 26:2-16 Rockefeller Museum, Gr. 1004 [4Q119] Jerusalem Israel
802 4Q120
(4Q LXXLevb)
1st century BCE fragments of Leviticus 1:11, 2:3-6:5 Rockefeller Museum, 4Q120 Jerusalem Israel
803 4Q121
(4Q LXXNum)
1st century BCE fragments of Numbers 3:39-4:16 Rockefeller Museum, Gr. 265 [4Q121] Jerusalem Israel
804 7Q2
(7QLXXEpJer)
1st century BCE fragments of Baruch 6:43,44 Rockefeller Museum, Gr. 789 [7Q2] Jerusalem Israel
805 7Q1
(7Q LXXEx)
1st century BCE fragments of Exodus 28:4-7 Rockefeller Museum, Gr. 789 [7Q1] Jerusalem Israel
806 5th century Gen. 27:43–28:6 fragm. ÖNB, P. Vindob. G 26101 Vienna Austria
807 5th century Gen. 43:16-17. 20-21 fragm. ÖNB, P. Vindob. G 26112 Vienna Austria
808 5th century Exod. 16:32, 17:1-2 fragm. ÖNB, P. Vindob. G 39210 Vienna Austria
809 6th century Lev. 8:14-15, 17–19 fragm. ÖNB, P. Vindob. G 19893 Vienna Austria
810 5th/6th century Prov. 26:11, 16-18 fragm. ÖNB, P. Vindob. G 3077 Vienna Austria
811 5th century Prov. 27:10-11, 15-16 fragm. ÖNB, P. Vindob. G 39209 Vienna Austria
812 5th/6th century Prov. 30:32 - 31:1.3-6 fragm. ÖNB, P. Vindob. G 30135 Vienna Austria
813 5th century Dan. o' 3:23-25 fragm. ÖNB, P. Vindob. G 29255 Vienna Austria
814 IIE Gen. 14:5-8.12-15 fragm. YBR, P. CtYBR Inv. 419 New Haven United States
815 4th/5th century Gen. 41:48-57 fragm. Univ.-Bibl., P. Erl. Inv. 2 Erlangen Germany
816 IIE Jos 9:27-11:3 (with gaps) Schøyen Coll., MS 2648 Oslo Norway
817 4th century Jer. 17:26-27, 18:8-11, 46:14-47:1.7-9 fragm. University of Paris, Inv. 2250 Paris Francia
818 3rd century Eccl.3:17f, 21f, 6:3-5.8-11 fragm. UML, P. Mich. Inv. 27;
Univ. S. Cuore, P. Med. Inv. 151
Ann Arbor;
Milan
United States;
Italy
819 4Q122
(4Q LXXDeut)
2nd century BCE fragments of Deut 11:4 Rockefeller Museum, Gr. 265 [4Q122] Jerusalem Israel
[820]
missing
9th? century Gen. 10:12-13 Om.-Mosch., Treu Nr. I Damascus Syria
[821]
missing
5th/6th century Reg. III 18:26-22:10 (with gaps) Om.-Mosch., Treu Nr. II Damascus Syria
[822]
missing
5th/6th century Est. 8:10-E4 Om.-Mosch., Treu Nr. III Damascus Syria
[823]
missing
5th/6th? century Idt. 2:19 Om.-Mosch., Treu Nr. IV Damascus Syria
[824]
missing
5th century Prov. 4:26-5:8, 6:8a-16 Om.-Mosch., Treu Nr. VI Damascus Syria
[825]
missing
4th/5th century Cant. 2:1-6, 2:17-3:2, 5:8-13 Om.-Mosch., Treu Nr. VII Damascus Syria
[826]
missing
5th/6th century Sap. 10:19-11:11 Om.-Mosch., Treu Nr. VIII Damascus Syria
[827]
missing
6th? century Jer. 25:10-12 Om.-Mosch., Treu Nr. IX Damascus Syria
828 3rd/4th century Sir. 29:15-18, 25-27 fragm. Int. Pap., „G. Vitelli”, Inv. 531 Florence Italy
829 3rd century Excerpta Os. 2:10-9:6, Am. 2:8-10.15 BL, P. Inv. Nr. 10825 London U. Kingdom
830 IIE Lev. 10:15-13:6, 23:20-30, 25:30-40 (with gaps) Schøyen Coll., MS 2649 Oslo Norway
831 c. 500 Gen. 36:14-15.24-25 fragm. Ägyptisches Museum, P. 17035 Berlin Germany
832 4th century Gen. 13:7-8.10-11 fragm. UML, P. Mich. Inv. 2724 Ann Arbor United States
833 8th/9th century Gen. 10:20-13:3, Num. 3:43-4:7 Bibl. Univ., S. Salv. 140+126 Messina Italy
834 5th/6th century Job 31:32-34, 31:39-32:1 fragm. Ägyptisches Museum, P. 6788 Berlin Germany
835 4th century Exod. 5:14-17, 6:22-25, 7:15-17 fragm. Ägyptisches Museum, P. 11766 + 14046 Berlin Germany
836 3rd/4th century Exod. 34:35-35:8 fragm. Ägyptisches Museum, P. 14039 Berlin Germany
837 P. Berlin 17212 3rd century Jeremiah 2:2,3.8–9.16–19.24–26.30–32,37; 3:1,6–7.12–13.18.24–25 Ägyptisches Museum, P. 17212 Berlin Germany
838 4th century Cant. 5:13-6:4 fragm. Ägyptisches Museum, P. 18196 Berlin Germany
839 7th/8th century Jos 4:3-11 Westm. Coll., Cod. Clim. Rescr., Bl. 5 Cambridge U. Kingdom
{840}
locked
Bibl. Univ., S. Salv. 126: s. 833 Messina Italy
841 6th/7th? century Esdr.I 2:10, 9:21-24 fragm. MMA, Inv. 12.180.184 New York United States
842 4th century Reg. I 23:28-24:2.6-8.12-13.18-20 fragm. Coll. Univ., P. Feinberg 1 New York United States
843 4th/5th century Exod. 4:4-6 Bodleian Library, Gr. bibl. g. 2 (P) Oxford U. Kingdom
844 3rd century Is. 23:4-7.10-13 LoC, 4082 B Washington, D.C. United States
845 4th century Reg. I 13:16-18.20-21; 13:23-14:1.3-4; 18:8-25 ÖNB, Suppl. Gr. 187;
Laurentian Library, PL Inv. III/957
Vienna;
Florence
Austria;
Italy
846 4th/5th century Reg. I 24:11-17; 24:20-25:20; 31:12- II 2:4 fragm. YBR, MS 544 New Haven United States
847 Papyrus Fouad 266 2nd/1st century BCE Deuteronomy 10:22; 11:1.10,11.16; 31:26-19; 32:2,4; 33:14-19.22-23.26-27 Sociandé Royale de Papyrologie, Gr. P. 458 Cairo Egypt
848 Papyrus Fouad 266 2nd/1st century BCE Deuteronomy 17:14 to 33:29 (with gaps) Sociandé Royale de Papyrologie, Gr. P. 458 Cairo Egypt
849 7th/8th century Job 7:8-11 fragm. John Rylands Library, P. Ryl. Copt. 3 Manchester U. Kingdom
850 3rd/4th century Is. 48:6-18 fragm. Gr.-Röm. Mus., P. Alex. Inv 203 Alexandria Egypt
851 4th century Jer. 5:10-6:10 Bibl. Publ. and Univ., P. Gen. gr. Inv. 252 Geneva Switzerland
852 5th century Is. 1:22-2:2 fragm. IfA, P.Colon. Inv. 2420 Cologne Germany
853 6th/7th century Dan. 6:20 Bodleian Library, Gr. bibl. c. 2 (P) Oxford U. Kingdom
854 3rd century Job 9:2,12-13 fragm. Chester Beatty Library, P. Ch. Beatty XVIII Dublin Ireland
855 6th century Job 7:9-10:14 fragm. ÖNB, P. Vindob. G 35767 Vienna Austria
856 4th century Sap. 4:17-5:1 fragm. P.Oxy. 4444 Oxyrhynchus
857 P. Oxyrhynchus 3522 1st century Job 42:11,12 Sackler Library, P.Oxy.L 3522 Oxford U. Kingdom
858 3rd century Lev. 19:16-19.31-33 fragm. IfP, P. Heid. Inv. G 954 Heidelberg Germany
859 4th century Sap. 17:5-20 fragm. IfA, P.Colon. Inv. 5849 Cologne Germany
860 5th century Reg. III 2:30-31.35 fragm. Univ.-Bibl., P. Amst. Inv. 45 Amsterdam Netherlands
861 3rd/4th century Sus., Dan. 1:1-20 fragm. Bodmer Library, P. Bodm. XLV/XLVI Cologny (Canton of Geneva) Switzerland
{862}
locked
3rd/4th century Bodmer Library, P. Bodm. XLVI s:861 Cologny (Canton of Geneva) Switzerland
863 4th/5th century Sir. 29:13-26 fragm. private collections of Fackelmann, P. A. Fackelmann 12 Vienna Austria
864 4th/5th century Sir. 26:1-2.5-7; 27:29-28:2.5-8 fragm. Laurentian Library, PL Inv. III/424 Florence Italy
865 Exod. 4:2-6,14-17 fragm. private collections of Horsley Bundoora Australia
866 4th century Exod. 4:16-7:21; 33:11-35:4 lukami) Schøyen Coll., MS 187;
Gal. F. Antonovich;
NLH Nr. III
Oslo;
Paris;
?
Norway;
Francia;
?
867 7th century Reg. I 4:6.9.13.15-16 fragm. Ägyptisches Museum, P. 21291 Berlin Germany
868 6th/7th century Reg. IV 20:5-6.10-12 fragm. Ägyptisches Museum, P. 21289 Berlin Germany
869 3rd/4th century Est. 4:4-5.8-11 fragm. Sem. Pap., P. Palau Rib. Inv. 163 Barcelona Spain
870 4th/5th century quotes of Eccl. 1-4.7.8; Cant. 4; Sir. 48.50f fragm. Sem. Pap., P. Palau Rib. Inv. 225r Barcelona Spain
871 4th/6th? century Prov 7:3-13 UML, P. Mich. Inv. 768 Ann Arbor United States
872 4th century Jer. 41:3.1-11; 42:9-10.16-17 ÖNB, P. Vindob. G 19891 Vienna Austria
873 5th century Jer. 31:15-17.22.25-27 ÖNB, P. Vindob. G 26072 Vienna Austria
874 6th century Jer. 24:9-10; 25:16-17 fragm. Int. Pap., „G. Vitelli” PSI Inv. 74 Florence Italy
875 3rd century Dan. o' 1:2-5.6-10 fragm. NLH Nr. II ?
876 5th? century Jg. 3:15.20; 13:10.11.16; 16:6-8.11-12.21-23.26 fragm. PML, Pap. G. 198 New York United States
877 5th century Exod. 21:27-28.36 fragm. Laurentian Library, PL Inv. III/310B Florence Italy
878 3rd century Tob. 12:6-11 Int. Pap., „G. Vitelli” PSI Inv. 2666 Florence Italy
879 4th century Gen. 34:21-22.25 fragm. Ägypt. Mus., S. R. 3805 (9) Cairo Egypt
880 7th century Par. I 25:26-29; 26:30(?); II 4:6-8; 6:19-20; 29:3 P. Sinai Gr. 1 (= Π 1) Sinai Egypt
881 3rd century Is. 33:7-8.17-19; 40:13-14.24-26 fragm. ÖNB, P. Vindob. G 23164 + 17417 Vienna Austria
[882]
missing
5th? century Sir. 1:25-2:11 NLH Nr. I ?
883 5th/6th century Gen. 37:3-4.8-9 fragm. Bibl. publ. and univ., P. Gen. gr. Inv. 99 Geneva Switzerland
[884]
destroyed
5th/6th century Deut. 24:15-21; 25:3.6-8; 27:4-8.11-12.21-26; 28:20.24.29.32; 29:22-24 fragm. Univ. Bibl., P. 19, Nr. 1-9, + P. 13 + P. 22 + P. 26 Gießen Germany
885 5th/6th century Exod. 9:1-2.6-8.10-11.14 fragm. Bodleian Library, Gr. bibl. f. 4 (P) Oxford U. Kingdom
886 5th century Gen. 25:19-22; 26:3-4; Exod. 3:2-8.12-13.16-19 fragm. BNU, Pap. Gr. 748;
Univ., Inv. P. Lange 32 A
Strasbourg;
Copenhagen
Francia;
Denmark
887 4th century Num. 6:22-23.25-27.24 Byz. Mus., ? Thessaloniki Greece
888 c. 700 Sap. 10:8-9.17 Bibl. Univ., Khirband Mird PAM 21 a+b Leuven Austria
889 4th century Sap. 4:12(?); 11:19; Sir 25:16; Ps 7:12 P.Oxy. 2073 Oxyrhynchus
890 7th century quotes from Prov. 10-14.16.18 and NT UML, P. Mich. 3718 Ann Arbor United States
891 4th/5th century Gen. 27:30-28:10 Neue Slg., ΜΓ 76 Sinai Egypt
892 7th century Sir. 10 and 13 (with gaps) Neue Slg., ΜΓ 77 Sinai Egypt
893 8th century Sir. 33:13; 34:1-37:5 Neue Slg., ΜΓ 107 Sinai Egypt
894 5th/6th century Gen. 36:11-12.18-19 fragm. IfP, P. Heid. Inv. G 5148 Heidelberg Germany
895 5th century Ps. 118:2; Thr. 3:27-31 / quotes of NT UML, P. Mich. 1574 Ann Arbor United States
896 3rd century Exod. 22:27; 22:31-23:2.14-16 Woodbr. Coll., OLCR, P. Inv. 54 c Birmingham U. Kingdom
897 4th century Jer. 14:3-5.7-9 private collections of Cambridge U. Kingdom
901 7th century Gen. 5:10-13.28-30 fragm. Ägyptisches Museum, P. 6770 Berlin Germany
902 4th century Is. 36:16-20; 37:1-6 fragm. Ägyptisches Museum, P. 6772 Berlin Germany
903 3rd/4th century Gen. 27:29-30.37-39; 28:1-5 fragm. Ägyptisches Museum, P. 9778 Berlin Germany
904 4th century Is. 49:16-18 fragm. Ägyptisches Museum, P. 13422 Berlin Germany
905 P. Oxyrhynchus 656 2nd/3rd century fragments of Genesis 14:21-23, 15:5-9, 19:32-20:11, 24:28-47, 27:32,33,40,41 Bodleian Library, Ms. Gr. Bibl. d 5 Oxford U. Kingdom
906 P. Oxyrhynchus 846 6th century Amos 2:6-12 The University Museum, E 3074 Philadelphia United States
907 P. Oxyrhynchus 1007 3rd century Genesis 2:7-9.16-19.23 - 3:1.6-8 BL, Inv. 2047 London U. Kingdom
908 3rd century Exod. 31:13-14; 32:7-8 fragm. P.Oxy. 1074 Oxyrhynchus
909 Papyrus 909 (Rahlfs) 3rd/4th century Exodus 40:26 the end of the chapter BL, Inv. 2053v London U. Kingdom
910 6th century Tob. 2:2-5:8 P.Oxy. 1076 Oxyrhynchus
911 III Genesis 1:16-38:5 (with gaps) Inst. Arch. UW, P.Berlin G 2a-17b, u 46-61 Warsaw Poland
912 Papyrus 12 3rd century Genesis 1:1-5 sec. o' and a' Morgan Library & Museum, Pap. Gr. 3; P. Amherst 3b New York United States
913 6th/7th century Job 1:15-22; 2:3; 5:24-6:9; 14:1-5.12-14; 25:4-5; 26:5-8 fragm. John Rylands Library, Gr. P. 2;
BL, P. Inv. Nr. 1859 B;
PML, Pap. G. 4, Pap. G. 201, Fragm. 4 and 8
Manchester;
London;
New York
U. Kingdom;
U. Kingdom;
United States
914 6th century Exod. 19:1-2.5-6 fragm. PML, Pap. G. 191, Fragm. 1 New York United States
915 6th century Is. 58:11-14 fragm. PML, Pap. G. 191, Fragm. 2 New York United States
916 6th century Deut. 32:3-6.8-11 fragm. PML, Pap. G. 192 New York United States
917 6th century Prov. 10:18-29 fragm. PML, Pap. G. 193 New York United States
918 Codex Dublinensis 6th century Is. 30:2-31:7; 36:17-38:1 Trinity Coll., K. 3. 4 Dublin Ireland
919 6th/7th century Zach. 4-14; Mal. (with gaps) IfP, P. Heid. Inv. G 600 Heidelberg Germany
920 4th century Deut. 2:37-3:1.3-5.8-10.12-13 fragm. John Rylands Library, P. Gr. 1 Manchester U. Kingdom
921 4th/5th century Bel and Dr. 20-41 fragm. Bodleian Library, Gr. bibl. d. 2 (P) Oxford U. Kingdom
922 3rd/4th century Ez. 5:12-6:3 fragm. Bodleian Library, Gr. bibl. d. 4 (P) Oxford U. Kingdom
923 4th/5th century Zach 12:10-11; 13:3-5. Bodleian Library, Gr. bibl. e. 4 (P) Oxford U. Kingdom
924 7th/8th century Cant. 1:6-9 fragm. Bodleian Library, Gr. bibl. g. 1 (P) Oxford U. Kingdom
925 4th century Dan. 1:17-18 BL, Or. 7594 London U. Kingdom
926 7th/8th century Is. 3:8-14; 5:2-14; 29:11-23; 44:26-28; 45:1-5 RBN Gr. 23 Petersburg Russia
927 6th century Ez. 4:9-5:12; 21:6-17; 28:25-29:19; 39:8-18; 40:13-25 (with gaps) Vatican Library, Vat. gr. 2519, Bl. 25-32 + 35-38 Vatican City
928 3rd century Prov 5:2-10:18; 19:10-20:9 (with gaps); Sap. 11:19-22; 12:8-11; Sir. 45:14-14.20-22 fragm. Sackler Library, P. Ant. 8 + 210 Oxford U. Kingdom
929 6th/7th century Sir. prol.19-3:11 fragm. Patr.-Bibl., Τάφου 2, Bl. 56 and 27 Jerusalem Israel
930 7th? century Mac. IV 8:5-6.12-13.15.29; 9:28-32 RBN Gr. 225 (połączony) Petersburg Russia
931 4th century Lev. 22:3-23:22 Haris Nr. 15 Sinai Egypt
932 4th century Jg. 20:22-26.28; Ruth 2:19-23; 3:1-7 Haris Nr. 2 and 3 Sinai Egypt
933 7th century Num. 32:29-30 Haris Nr. 1 Sinai Egypt
934 4th/5th century Reg. II 15:34-16:5 fragm. BNU, Pap. Gr. 911 + 1027 Strasbourg Francia
935 4th century Gen. 37:35; 38:1.5.9 fragm. BSB, gr. 610 Nr. 1 Munich Germany
936 5th century Lev. 1:14-15; 2:10-12 fragm. BSB, gr. 610 Nr. 2 Munich Germany
937 7th century Jg. 5:8-12 BSB, gr. 610 Nr. 3 Munich Germany
938 5th century Sir. 42:17-19 fragm. ÖNB, P. Vindob. G 26782 Vienna Austria
939 6th/7th century Gen. 40:3-4.6-7; 41:8.10-12.39-41.43-44 fragm. Univ. Libr., Or. 1287;
Ertzabtei. Vitr. 46
Cambridge;
Beuron
U. Kingdom;
Germany
940 8th century Gen. 21:12-22:5; 24:15-44 fragm. BnF, Gr. 1397.2, Bl. 9-10 + 14-15 Paris Francia
941 7th century Od. 1 (Exod. 15), 1-19 short; Od. 3 (Reg. I 2), 1 IfP, P. Heid. Inv. G 1362 Heidelberg Germany
942 Papyrus Fouad 266 2nd/1st century BCE Genesis 3:10-12; 4:5-7.23; 7:17-20; 37:34-38:1; 38:10-12 Sociandé Royale de Papyrologie, Gr. P. 458 Cairo Egypt
943 Se2grXII
(LXXIEJ 12)
1st century fragments of minor prophets Rockefeller Museum, Gr. Se2grXII Jerusalem Israel
943a 8HevXII a
(LXXVTS 10a)
1st century fragments of minor prophets Rockefeller Museum, 8HevXII a Jerusalem Israel
943b 8HevXII b
(LXXVTS 10b)
1st century Zechariah 8:18-9:7 Rockefeller Museum, 8HevXII b Jerusalem Israel
944 3rd century Gen. 6:8-12 fragm. P.Oxy. 1166 Oxyrhynchus
945 4th century Gen. 31:42-53 fragm. P.Oxy. 1167 Oxyrhynchus
946 4th century Jos 4:23-24; 5:1 fragm. P.Oxy. 1168 Oxyrhynchus
947 4th century Lev. 16:33-34 fragm. P.Oxy. 1225 Oxyrhynchus
948 3rd century Is. 38:3-5.13-16 fragm. ÖNB, P. Vindob. G 2320 Vienna Austria
949 4th/5th century Gen. 38:23.25.28-29; 39:1; 40:1-3.11-12 fragm. ÖNB, P. Vindob. G 39769 a, b, c Vienna Austria
950 4th/5th century Sap. 1:1-2.6-8 fragm. ÖNB, P. Vindob. G 39770 Vienna Austria
951 5th century Jer. 12:9-10.14-16 fragm. ÖNB, P. Vindob. G 39771 Vienna Austria
952 3rd/4th century Cant. 5:12-6:11 BL, P. Inv. Nr. 2486, Bl. 1;
SBO, P. Monts./II Inv. 84
London;
Montserrat
U. Kingdom;
,
953 c. 300 Gen. 46:28-32; 47:3-5 BL, P. Inv. Nr. 2557 London U. Kingdom
954 4th century Lev. 12:15-16.19-20.24 fragm. P.Oxy. 1351 Oxyrhynchus
955 4th century Job 1:19-2:1.6-9b fragm. Laurentian Library, PSI 1163 Florence Italy
956 4th century Jon. 1:10-4:1 Laurentian Library, PSI 1164;
Ägyptisches Museum, P. 16354
Florence;
Berlin
Italy;
Germany
957 Papyrus Rylands 458 2nd century BCE Deut 23:24(26)-24:3; 25:1-3; 26:12; 26:17-19; 28:31-33; 27:15; 28:2 John Rylands Library, Gr. P. 458 Manchester U. Kingdom
958 4th century Gen. 26:13-14; Deut. 28:8.11; Par. II 1:12; Is. 42:3-4; 52:15-53:3.6-7.11-12; 66:18-19 fragm. John Rylands Library, Gr. P. 460;
Univ.-Bibl., P. Inv. 22a/b
Manchester;
Oslo
U. Kingdom;
Norway
959 4th/5th century Gen. 13:3-6.8-9 fragm. Ägyptisches Museum, P. 16353 Berlin Germany
[960]
missing
5th/6th century Exod. 23:10-13; 31:12-13 fragm. Ägyptisches Museum, P. 13994 Berlin Germany
961 4th century Gen. 9:1-15:14; 17:7-44:22 fragm. Chester Beatty Library, P. Ch. Beatty IV Dublin Ireland
962 III<E> Gen. 8:13-9:2; 24:13-25:21; 30:20-35:16; 39:3-40:13; 41:9-46:33 fragm. Chester Beatty Library, P. Ch. Beatty V Dublin Ireland
963 II<E> Num. 5:12-8:19; 13:4-6.17-18; 25:5-36:13; Deut. 1:20-7:20; 9:26-12:17; 18:22-19:16; 27:6-32:14 with gaps Chester Beatty Library, P. Ch. Beatty VI;
UML, P. Mich. Inv. 5554
Dublin;
Ann Arbor
Ireland;
United States
964 4th century Sir. 36:28-37:23; 46:6-11; 46:16-47:2 fragm. Chester Beatty Library, P. Ch. Beatty XI Dublin Ireland
965 3rd century Is. 8:18-19:13; 38:14-45:5; 54:1-60:22 with gaps Chester Beatty Library, P. Ch. Beatty VII + P. Merton 2;
Laurentian Library, PSI 1273
Dublin;
Florence
Ireland;
Italy
966 2nd/3rd century Jer. 4:30-5:1.9-14.23-24 fragm. Chester Beatty Library, P. Ch. Beatty VIII Dublin Ireland
967 Papyrus 967 c. 200 CE Ezechiel, Daniel (prehexaplaric version LXX), Ester with gaps Chester Beatty Library, P. Ch. Beatty IX + X;
IfA, P.Colon. theol. 3-40;
CSIC, P.Matr. bibl. 1;
SBO, P. Monts./II Inv. 42, 43;
Univ. Libr., John H Scheide P. 3
Dublin;
Cologne;
Madrid;
Montserrat;
Princeton
Ireland;
Germany;
Spain;
.
United States
968 3rd century Jg 1:10-19 Laurentian Library, PSI 127 Florence Italy
[969]
destroyed
6th/7th century Prov. 31:2.6-7; Eccl. 5:4, 2:17, 4:17-5:1, 3:11, 4:1-3 Laurentian Library, PSI 1297 Florence Italy
970 2nd century Exod 8:3.5-20; Deut. 28:36-39; 29:15-26.28; 30:5-7 fragm. IfP, P. Heid. Inv. G 8 + 1020a Heidelberg Germany
971 3rd century Par. II 24:17-24 BL, P. Egerton 4 London U. Kingdom
972 4th century Exod. 29:21-24 fragm. Univ. Statale, Pap. gr. 22 Milan Italy
973 4th/5th century Is. 21:3-22:1 fragm. John Rylands Library, P. Gr. 459 Manchester U. Kingdom
974 c. 220 Job. 33:23-24; 34:10-15 fragm. Ägyptisches Museum, P. 11778v Berlin Germany
{975}
locked
see item 956 Ägyptisches Museum, P. 16354 Berlin Germany
976 7th century Is. 25:4-9 fragm. Ägyptisches Museum, P. 3603 Berlin Germany
977 5th/6th century Gen. 29:17-21 fragm. Ägyptisches Museum, P. 16989 Berlin Germany
978 4th century Exod. 34:18-20 Ägyptisches Museum, P. 16990 Berlin Germany
979 5th/6th century Prov. 23:26-27.31-32 fragm. Ägyptisches Museum, P. 16991 Berlin Germany
980 5th/6th century Jer. 13:16-18.22-25 fragm. ÖNB, P. Vindob. G 26093 Vienna Austria
981 6th century Prov. 8:22-25 fragm. ÖNB, P. Vindob. G 29245 + 29454 + 29830 Vienna Austria
982 5th/6th century Is. 6:3 ÖNB, P. Vindob. G 19887 Vienna Austria
983 2nd/3rd century Par. II 29:32-35; 30:2-5 fragm. SBO, P. Monts./II Inv. 3 Montserrat
984 4th century Jer. 18:15-16.19-20 fragm. SBO, P. Monts./II Inv. 5 Montserrat
985 6th/7th century Is. 1:18-29 fragm. Sackler Library, P. Ant. 52 Oxford U. Kingdom
986 6th/7th century Is. 28:30-31.35-36.58; 28:63-29:1; 30:2-4.7-9; 31:39-41; 32:2-3 fragm. Sackler Library, P. Ant. 53 Oxford U. Kingdom
987 3rd century Prov. 2:9-15; 3:13-17 fragm. Sackler Library, P. Ant. 9 Oxford U. Kingdom
988 4th century Ez. 33:27-31; 34:1-5.18-24.26-30 fragm. Sackler Library, P. Ant. 10 Oxford U. Kingdom
{989}
locked
see item 818 Univ. S. Cuore, P. Med. Inv. 151 Milan Italy
990 3rd/4th century Tob. 12:14-19 fragm. P.Oxy. 1594 Oxyrhynchus
991 6th century Sir 1:1-9 P.Oxy. 1595 Oxyrhynchus
992 5th/6th century Eccl. 6:6-8 6:12-7:1 fragm. P.Oxy. 2066 Oxyrhynchus
993 IIIA Exod. 20:10-22 fragm. P.Oxy. 4442 Oxyrhynchus
994 Papyrus 62 4th century Daniela 3:50-54 Univ. Bibl., Inv. 1661 Oslo Norway
995 P. Berlin 17213 3rd century Genesis 19:11–13.17–19 Ägyptisches Museum, P. 17213 Berlin Germany
996 1st/2nd century Est. E16-8:17; 9:2-3 fragm. P.Oxy. 4443 Oxyrhynchus
997 4th century Gen. 41:48-51.55-57 fragm. Ägyptisches Museum, P. 18131 Berlin Germany
998 c. 300 Acts Pauli / Eccl. (Greek), Cant., Thr. and Eccl. (Coptic) SUB, P. bil. 1 Hamburg Germany
999 3rd century Idt. 15:2-7 fragm. IFAO, Ostr. 215 Cairo Egypt
1000 3rd century Exod. 40:5-13.19-25 fragm. University of Paris, Inv. 2266 Paris Prancis


1001-1400[sunting | sunting sumber]

Simbol Nama Tarikh Isi Institusi Kota Negara
1001 12th century Ps. Νικολάου, 39 Andros Greece
1002 XII Ps. Byz. Mus., 2138 Athens Greece
1003 10th century Cat. in Od. EBE, 1 Athens Greece
1004 12th century Ps.Od. EBE, 3 Athens Greece
1005 12th century Ps. EBE, 5 Athens Greece
1006 12th century Ps.Od. EBE, 6 Athens Greece
1007 10th/11th century Ps.Od. EBE, 7 Athens Greece
1008 11th century Ps. EBE, 47;
RBN, Gr. 264
Athens;
Petersburg
Greece;
Russia
1009 12th century Ps. Вατοπαιδίου, 760 Mount Athos Greece
1010 c. 1087 Ps. Вατοπαιδίου, 761;
Walters Art Gall., 530b
Mount Athos;
Baltimore
Greece;
United States
1011 12th century Ps.Od. Вατοπαιδίου, 851 Mount Athos Greece
1012 12th century Ps. Γρηγορίου, 157 Mount Athos Greece
1013 1037 Ps. Διονυσίου, 86 Mount Athos Greece
1014 12th century Ps. Διονυσίου, 93 Mount Athos Greece
1015 12th century Ps. Διονυσίου, 585 Mount Athos Greece
1016 12th century Ps.Od. Διονυσίου, 640 Mount Athos Greece
1017 12th century Ps. Δοχειαρείου, 57 Mount Athos Greece
1018 12th century Cat. in Ps.Od. Ίβήρων, 17 Mount Athos Greece
1019 12th century Ps. Ίβήρων, 22 Mount Athos Greece
1020 11th century Ps. Ίβήρων, 70 Mount Athos Greece
1021 11th century Cat. in Ps. Ίβήρων, 597 Mount Athos Greece
1022 12th century Ps.Od. Bryn Mawr Coll. Libr., Gordan MS 9 Philadelphia United States
1023 12th century Ps. Κουτλουμουσίου, 87 Mount Athos Greece
1024 11th/12th century Ps.Od. Λαύρα, 13 Mount Athos Greece
1025 1084 Ps.Od. Λαύρα, 146 Mount Athos Greece
1026 984 Cat. in Ps.Od. Λαύρα, 446 Mount Athos Greece
1027 12th century Ps.Od. Παντελεήμωνος, 19 Mount Athos Greece
1028 1193 Ps. Παντελεήμωνος, 20 Mount Athos Greece
1029 12th century Ps. Παντελεήμωνος, 21 Mount Athos Greece
1030 12th century Ps.Od. Παντελεήμωνος, 22 Mount Athos Greece
1031 c. 1083 Ps.Od. Research Libr., 3;
Mus. Ben., Μπ. 66 (31);
Mus. of Art, 50.154;
Tretyakov Gallery, 2580
Dumbarton Oaks;
Athens;
Cleveland;
Moscow
United States;
Greece;
United States;
Russia
1032 9th and 13th century Ps.Od. Παντοκράτορος, 61
RBN, Gr. 265 ?
Mount Athos;
Petersburg
Greece;
Russia
1033 12th century Ps.Od. Σταυρονικήτα, 46 Mount Athos Greece
1034 12th century Ps. Φιλοθέου, 49 Mount Athos Greece
1035 12th century Ps. Φιλοθέου, 50 Mount Athos Greece
1036 12th century Ps. Φιλοθέου, 54 Mount Athos Greece
1037 909 Ps.Od. Kgl. Bibl., A. I. 14 Bamberg Germany
1038 11th century Ps.Od. JL, Ms. Berlin graec. oct. 8 Kraków Poland
[1039]
destroyed
12th century Ps.Od. Staatsbibl., Graec. qu. 58 Berlin Germany
1040 9th century Ps.Od. Staatsbibl., Graec. Ham. 552 Berlin Germany
[1041]
destroyed
11th century Ps.Od. Univ., Christl.-archäol. Sammlg., Inv. 3807 Berlin Germany
1042 11th century Ps.Od. Univ. Libr., Dd. IV. 49 Cambridge U. Kingdom
1043 9th/10th century Ps Bibl. des Spitals, 9 Bernkastel-Kues Germany
1044 9th/10th century Ps Bibl. des Spitals, 10 Bernkastel-Kues Germany
1045 10th century Cat. in Ps. Βιβλ. τ. Άρχιεπισκοπής, 25 Leucosia Cyprus
[1046]
missing
8th/9th century Ps. 77:20-31.51-61 Om.-Mosch., Cod. Violand Damascus Syria
1047 11th century Cat. in Ps.Od. Real Bibl., Υ (griech.)-II-14 El Escorial Spain
1048 12th century Cat. in Ps.Od. Real Bibl., Ψ-I-2 El Escorial Spain
1049 11th century Ps.Od. Münsterpfarrei Essen an der Ruhr Germany
1050 11th century Ps.Od. Laurentian Library, Conv. soppr. 35 Florence Italy
1051 10th century Ps.Od. Laurentian Library, Conv. soppr. 36 Florence Italy
1052 11th century Cat. in Od. Laurentian Library, S. Marco 696 Florence Italy
1053 9th/10th century Ps.Od. Stiftsbibl., 17 St. Gallen Cathedral Switzerland
1054 9th/10th century Ps. fragm. Stiftsbibl., 1395 St. Gallen Cathedral Switzerland
1055 11th century Cat. in Ps.Od. Bibl. Franz., 3 Genoa Italy
1056 12th century Ps.Od. A. γ. IV Grottaferrata Italy
1057 12th century Ps. A. γ. V Grottaferrata Italy
1058 12th century Ps. A. γ. VIII Grottaferrata Italy
1059 10th century Ps. A. γ. IX Grottaferrata Italy
1060 12th century Ps. A. γ. XI Grottaferrata Italy
1061 12th century Ps. A. γ. XIII Grottaferrata Italy
1062 12th century Ps. BL, Add. 47674 London U. Kingdom
1063 12th century Ps.Od. BnF, Suppl. gr. 1335 Paris Francia
1064 ? Ps. fragm. Patr.-Bibl., Σάβα 63 Jerusalem Israel
1065 11th century Ps.Od. Patr.-Bibl., Σάβα 165 Jerusalem Israel
1066 ? Ps. fragm. Patr.-Bibl., Σάβα 208 Jerusalem Israel
1067 12th century Ps.Od. Patr.-Bibl., Σάβα 609 Jerusalem Israel
1068 12th century Ps. Patr.-Bibl., Σάβα 698 Jerusalem Israel
1069 12th century Ps.Od. Patr.-Bibl., Σταυροὒ 88 Jerusalem Israel
1070 9th century Ps. Patr.-Bibl., Σταυροὒ 96;
RBN, Gr. 263
Jerusalem;
Petersburg
Israel;
Russia
1071 11th century Ps.Od. Patr.-Bibl., Σταυροὒ 107 Jerusalem Israel
1072 11th century Cat. in Ps. Patr.-Bibl., Τάφου 45 Jerusalem Israel
1073 12th century Ps. Patr.-Bibl., Τάφου 51 Jerusalem Israel
1074 1054 Ps.Od. Patr.-Bibl., Τάφου 53;
RBN, Gr. 266
Jerusalem;
Petersburg
Israel;
Russia
1075 12th century Ps.Od. Patr.-Bibl., Τάφου 55 Jerusalem Israel
1076 9th/10th century Cat. in Ps. Patr.-Bibl., Nέα Συλλ. Φωτίου 29 Jerusalem Israel
1077 11th/12th century Ps.Od. Manuskript Bibl., des Doms, 8 Cologne Germany
[1078]
missing
10th century Ps.Od. Μονή Κοσινίτσης, 125 Drama Greece
1079 10th century Ps.Od. Bibl. Uniw., Perizon. in qu. 1 A Leiden Netherlands
1080 12th century Ps. Bibl. Uniw., Perizon. in qu. 36 Leiden Netherlands
1081 11th century Cat. Nicandae in Ps. Bibl. Uniw., Voss. graec in fol. 42 Leiden Netherlands
1082 12th century Ps.Od. Griech. Part.-Bibl., 344 Alexandria Egypt
1083 12th century Ps. Univ. Bibl., Graec. 3 Leipzig Germany
1084 10th/11th century Cat. in Ps. Λειμώνος, 49 Lesbos Greece
1085 10th/11th century Ps.Od. Λειμώνος, 65 Lesbos Greece
1086 12th century Ps.Od. Stiftsbibl., Theol. 8 Linköping Sweden
1087 11th century Ps.Od. BL, Add. 11836 London U. Kingdom
1088 1066 Ps.Od. BL, Add. 19352 London U. Kingdom
1089 c. 1090 Ps.Od. BL, Add. 36928 London U. Kingdom
1090 10th/11th century Ps.Od. BL, Add. 39586 London U. Kingdom
1091 12th century Ps.Od. BL, Add. 39587 + 39588 London U. Kingdom
1092 12th century Ps. BL, Add. 39589 London U. Kingdom
1093 12th century Ps. 96 ... 115:4.6 (wersandy z 43 psalmów) BL, Or. 5465 London U. Kingdom
1094 12th century Cat. Nicandae in Ps. Bibl. Nac., 4582 Madrid Spain
1095 12th century Cat. in Ps.Od. Biblioteca Ambrosiana, C 98 sup. Milan Italy
1096 9th/10th century Cat. in Ps.Od. Biblioteca Ambrosiana, M 47 sup. Milan Italy
1097 11th century Ps.Od. Biblioteca Ambrosiana, M 54 sup. Milan Italy
1098 Ambrosiano O 39 sup. 9th century (end) fragments of Psalms of Hexapla Biblioteca Ambrosiana, O 39 sup. Milan Italy
1099 11th century Ps.Od. John Rylands Library, Gr. 11 Manchester U. Kingdom
1100 1116 Ps.Od. Bibl. Univ., Salv. 117 Messina Italy
1101 Chludov Psalter 9th century Psalter State Historical Museum, MS. D.129 Moscow Russia
1102 9th century Ps. fragm. R. Staats-Bibl., Norov 74 Moscow Russia
1103 10th/11th century Ps. Od. R. Staats-Bibl., Norov 77 Moscow Russia
1104 11th century Cat. in Ps.Od. State Historical Museum, Syn. gr. 194 Moscow Russia
1105 10th century Cat. in Od. State Historical Museum, Syn. gr. 213 Moscow Russia
1106 11th century Ps.Od. State Historical Museum, Syn. gr. 341 Moscow Russia
1107 10th century Ps.Od. State Historical Museum, Syn. gr. 356 Moscow Russia
1108 11th century Cat. in Ps.Od. State Historical Museum, Syn. gr. 358 Moscow Russia
1109 12th century Ps.Od. State Historical Museum, Syn. gr. 407 Moscow Russia
1110 10th century Ps.Od. State Historical Museum, Syn. gr. 251 Moscow Russia
1111 11th century Cat. in Ps.Od. BSB, gr. 251 Munich Germany
1112 11th century Cat. in Ps.Od. BSB, gr. 252 Munich Germany
1113 11th century Cat. in Ps. BSB, gr. 359 Munich Germany
1114 12th century Cat. in Ps. fragm. and Cat. in Od. BSB, gr. 478 Munich Germany
1115 10th century Ps.Od. BSB, gr. 556 Munich Germany
1116 10th century Od. Bodleian Library, Auct. D. 3. 17 Oxford U. Kingdom
1117 11th century Ps.Od. Bodleian Library, Auct. D. inf. 2. 18 Oxford U. Kingdom
1118 10th century Ps.Od. Bodleian Library, Auct. T. 4. 19 Oxford U. Kingdom
1119 9th/10th century Ps. 117:10-14; 131:10-12 BnF, Copt. 12919, Bl. 36;
Vatican Library, Borgian. copt. 96
Paris;
Vatican City
Francia;
.
1120 1143 Tht. comm. in Ps., Od., Cat. in Od. fragm. Bodleian Library, Barocc. 132 Oxford U. Kingdom
1121 11th century Cat. in Ps. Bodleian Library, Barocc. 235 Oxford U. Kingdom
1122 12th century Cat. in Ps.Od. Bodleian Library, Canonic. gr. 62 Oxford U. Kingdom
1123 c. 1077 Ps.Od. Bodleian Library, E. D. Clarke 15 Oxford U. Kingdom
1124 12th century Cat. in Od. Bodleian Library, Laud. gr. 42 Oxford U. Kingdom
1125 10th/11th century Cat. in Ps.Od. Bodleian Library, Roe 4 Oxford U. Kingdom
1126 10th century Ps. fragm. Christ Church, 15 Oxford U. Kingdom
1127 12th century Ps.Od. Lincoln Coll., Gr. 31 Oxford U. Kingdom
1128 11th century Ps.Od. Bibl. Naz, I. A. 2 Palermo Italy
1129 9th century Ps.Od. Bibl. de I'Arsenal, 8407 Paris Francia
1130 11th century Cat. in Od. BnF, Coisl. 81 Paris Francia
1131 11th century Cat. in Od. BnF, Coisl. 275 Paris Francia
1132 12th century Ps. BnF, Coisl. 360 Paris Francia
1133 Paris Psalter 10th century Cat in Ps.Od. BnF, Gr. 139 Paris Francia
1134 10th century Cat in Ps.Od. BnF, Gr. 140 Paris Francia
1135 11th century Cat in Ps.Od. BnF, Gr. 141 Paris Francia
1136 11th century Cat in Od. BnF, Gr. 141 A Paris Francia
1137 12th century Cat in Ps.Od. BnF, Gr. 143 Paris Francia
1138 10th century Cat in Ps.Od. BnF, Gr. 146 Paris Francia
1139 11th century Cat in Ps.Od. BnF, Gr. 163 Paris Francia
1140 1070 Cat in Ps.Od. BnF, Gr. 164 Paris Francia
1141 11th century Cat in Od. BnF, Gr. 843 Paris Francia
1142 11th century Cat in Od. BnF, Gr. 844 Paris Francia
1143 1105 Ps.Od. BnF, Nouv. acq. lat. 2195 Paris Francia
1144 12th century Ps. BnF, Suppl. gr. 100 Paris Francia
1145 12th century Ps. BnF, Suppl. gr. 260 Paris Francia
1146 c. 1026 Ps.Od. BnF, Suppl. gr. 343 Paris Francia
1147 11th century Ps.Od. BnF, Suppl. gr. 610 Paris Francia
1148 10th century Ps. fragm. BnF, Suppl. gr. 1155 Paris Francia
1149 10th/11th century Cat. in Ps.Od. BnF, Suppl. gr. 1157 Paris Francia
1150 1131 Cat. in Od. Bibiloteca Palatina, Fondo Palat. 16 Parma Italy
1151 12th century Ps.Od. Ίωάννου τοὒ Θεολόγου, 269 Patmos Greece
1152 10th century Ps. fragm. Cod. gr. 45;
RBN, Gr. 77 + 92
Sinai;
Petersburg
Egypt;
Russia
{1153}
locked
see item 1152 RBN, Gr. 92 Petersburg Russia
1154 11th century Ps. RBN, Gr. 200 Petersburg Russia
1155 10th century Ps. RBN, Gr. 214 Petersburg Russia
1156 862 Ps.Od. RBN, Gr. 216 Petersburg Russia
1157 12th century Ps. RBN, Gr. 544 Petersburg Russia
1158 12th century Ps.Od. RBN, Papad.-Keram. 19 Petersburg Russia
1159 11th century Ps.Od. Vatican Library, Barber. gr. 285 Vatican City
1160 11th century Ps. Vatican Library, Barber. gr. 299 Vatican City
1161 11th century Ps. Vatican Library, Barber. gr. 312 Vatican City
1162 12th century Ps.Od. Vatican Library, Barber. gr. 320 Vatican City
1163 12th century Ps. fragm. Vatican Library, Barber. gr. 332 Vatican City
1164 10th century Cat. in Ps.Od. Vatican Library, Barber. gr. 340 Vatican City
1165 11th/12th century Cat. in Od. Vatican Library, Barber. gr. 453 Vatican City
1166 12th century Ps.Od. Vatican Library, Palat. gr. 288 Vatican City
1167 10th century Ps.Od. Vatican Library, Regin. gr. 13 Vatican City
1168 11th century Ps. Vatican Library, Regin. gr. 188 Vatican City
1169 9th/10th century Ps.Od. Vatican Library, Regin. lat. 1595 Vatican City
1170 c. 1087 Cat. in Od. Vatican Library, Vat. gr. 342 Vatican City
1171 c. 1014 Cat. in Ps.Od. Vatican Library, Vat. gr. 619 Vatican City
1172 10th century Cat. in Ps.Od. Vatican Library, Vat. gr. 744 Vatican City
1173 c. 1075 Cat. in Ps.Od. Vatican Library, Vat. gr. 752 Vatican City
1174 11th century Cat. in Ps. Vatican Library, Vat. gr. 753 Vatican City
1175 10th century Cat. in Ps.Od. Vatican Library, Vat. gr. 754 Vatican City
1176 12th century Ps.Od. Vatican Library, Vat. gr. 1071 Vatican City
1177 10th/11th century Cat. in Ps.Od. Vatican Library, Vat. gr. 1422 Vatican City
1178 10th century Cat. in Ps. Vatican Library, Vat. gr. 1789 Vatican City
1179 12th century Ps. Vatican Library, Vat. gr. 1812 Vatican City
1180 10th/11th century Ps.Od. Vatican Library, Vat. gr. 1964 Vatican City
1181 11th century Ps.Od. Vatican Library, Vat. gr. 1966 Vatican City
1182 12th century Ps.Od. Vatican Library, Vat. gr. 2161 Vatican City
1183 12th century Ps. Vatican Library, Vat. gr. 2295 Vatican City
1184 10th century Cat. in Od. Cod. gr. 21 Sinai Egypt
1185 9th century Ps. Cod. gr. 28 Sinai Egypt
1186 9th century Ps.Od. Cod. gr. 29 Sinai Egypt
1187 9th century Ps.Od. Cod. gr. 30 Sinai Egypt
1188 9th century Ps.Od. Cod. gr. 31 Sinai Egypt
1189 9th/10th century Ps.Od. Cod. gr. 32 Sinai Egypt
1190 8th/9th century Ps.Od. Cod. gr. 33 + Neue Slg., ΜΓ 33, 1. Lage;
RBN, Gr. 262
Sinai;
Petersburg
Egypt;
Russia
1191 9th century Ps.Od. Cod. gr. 34 Sinai Egypt
1192 9th/10th century Ps. Cod. gr. 35 Sinai Egypt
1193 9th/10th century Ps.Od. Cod. gr. 36 +
Neue Slg., ΜΓ 9
Sinai Egypt
1194 9th/10th century Ps.Od. Cod. gr. 37 +
Staatsbibl., graec. oct. 2;
Bibl. RAdW, Cod. Nr. 3
Sinai;
Berlin;
Petersburg
Egypt;
Germany;
Russia
1195 12th century Ps.Od. Neue Slg., ΜΓ 7 + ΜΓ 51 + Cod. gr. 39 Sinai Egypt
1196 11th century Ps.Od. Cod. gr. 41 Sinai Egypt
1197 c. 1121 Ps.Od. Cod. gr. 44;
RBN, Gr. 268
Sinai;
Petersburg
Egypt;
Russia
1198 c. 1074 Ps.Od. Cod. gr. 48;
RBN, Gr. 267
Sinai;
Petersburg
Egypt;
Russia
1199 12th century Ps.Od. Cod. gr. 56 Sinai Egypt
1200 12th century Ps.Od. Cod. gr. 57 +
Neue Slg., Μ 31
Sinai Egypt
1201 11th century Ps.Od. Cod. gr. 59 + Neue Slg., ΜΓ 19;
RBN, Gr. 837
Sinai;
Petersburg
Egypt;
Russia
1202 12th century Ps.Od. Cod. gr. 60 Sinai Egypt
1203 12th century Ps.Od. Cod. gr. 65 Sinai Egypt
1204 c. 1002? Ps.Od. Cod. gr. 68 Sinai Egypt
1205 5th? century Ps. fragm. Alte Slg., Cod. gr. 237 Sinai Egypt
1206 10th century Ps. Stadtbibl., 7 Trier Germany
1207 1049 Cat. in Ps.Od. Bibl. Naz., B. I. 22 Turin Italy
1208 8th century Cat. in Ps.Od. [fragm.] Bibl. Naz., B. VII. 30 Turin Italy
1209 10th century Cat in Ps Bibl. Naz., C. II. 6 Turin Italy
1210 12th century Ps.Od Bibl. Mun., 14 Valenciennes Francia
1211 12th century Ps.Od. Bibl. Marc., Append. I 12 Venice Italy
1212 10th/11th century Cat. in Ps. Bibl. Marc., Append. I 30 Venice Italy
1213 10th/11th century Ps.Od. Bibl. Marc., Append. I 49 Venice Italy
1214 11th century Ps.Od. Bibl. Marc., Append. II 113 Venice Italy
1215 10th/11th century Cat. in Ps.Od. Bibl. Marc., Gr. 17 Venice Italy
1216 11th century Cat. in Od. Bibl. Marc., Gr. 19 Venice Italy
1217 10th century Ps. 11-23 BL, Add. 34602.2 London U. Kingdom
1218 12th century Cat. in Ps. Od. Bibl. Capit., CXVIII Verona Italy
1219 4th/5th century Ps.Od. (with gaps) SIL Freer Gall., Inv. Nr. 06.273 Washington, D.C. United States
1220 6th/7th? century Ps. 3–68 (with gaps) ÖNB, P. Vindob. K 9907-9971b Vienna Austria
1221 7th/8th century Ps. 9:33–13:5; 21:4-15; 24:16-25:4; 32:21-33:9; 34:6-15 ÖNB, P. Vindob. G 39773 a-q Vienna Austria
1222 11th century Ps. Bibl. Naz., Naples ex Vindob. gr. 20 Naples Italy
1223 12th century Ps. Bibl. Naz., Naples ex Vindob. gr. 21 Naples Italy
1224 11th century Cat. in Ps.Od. ÖNB, Theol. gr. 297 Vienna Austria
1225 9th/10th century Ps. Bischöfl. Klerikalsem., Membr. o. 1 Würzburg Germany
1226 11th century Ps.Od. Vatican Library, Vat. gr. 1210 Vatican City
1227 12th century Ps.Od. Corp. Christ. Coll., 480 Cambridge U. Kingdom
1228 11th century Ps.Od. Kgl. Bibl., Ny Kgl. Saml., 8°, Nr. 5 Copenhagen Denmark
1229 11th/12th century Cat. in Od. Patr.-Bibl., Τάφου 50 Jerusalem Israel
[1233]
missing
10th/11th century Ps. 17:34-35; 88:20 John Rylands Library, P. Ryl. Copt. 32 Manchester U. Kingdom
1234 10th/11th century Ps. 83:8-9 John Rylands Library, P. Ryl. Copt. 33 Manchester U. Kingdom
1235 10th/11th century Ps. 67:3; 106:31.32.41-43 John Rylands Library, P. Ryl. Copt. 36v Manchester U. Kingdom
1236 10th/11th century Ps. 78:1-3 John Rylands Library, P. Ryl. Copt. 29 Manchester U. Kingdom
1237 10th/11th century Ps. 103:24 John Rylands Library, P. Ryl. Copt. 30 Manchester U. Kingdom
1238 10th/11th century Ps. 98:1 John Rylands Library, P. Ryl. Copt. 31 Manchester U. Kingdom
1239 10th/11th century Ps. 75:12; 84:2; 28:1 John Rylands Library, P. Ryl. Copt. 58 Manchester U. Kingdom
[1240]
missing
9th/10th century Ps. 143:7-13; 145:8-146:6; Od. 1:8-15; 2:32-39 Om.-Mosch., Treu Nr. V Damascus Syria
[1241]
missing
10th/11th century Ps. 13:6-15:9; 17:50-18:fin. 73:13-74:9; 77:6-25 Om.-Mosch., Treu Add. 1 Damascus Syria
1243 9th/10th century Ps. 98 IfP, P. Heid. Inv. G 558 Heidelberg Germany
1244 10th? century quotes of Ps. 15-133 Kopt. Mus., Inv. 3877 Cairo Egypt
1245 10th/12th century Ps. 8:6-7; 20:4-5 BL, Or. 6801 London U. Kingdom
1246 c. 895 Ps. 11:8; 64:6; 118:148-149.169-176; 133; 137:8 PML, MS 574 New York United States
1247 10th/11th century Ps. 148:1-4; 150; Od. 8:57-74 Bodleian Library, Ms. Clar. Press B.3, Nr. 17 Oxford U. Kingdom
1248 10th century Ps. 2:6-8; 102:19-22 BnF, Copt. 12919, Bl. 73;
Vatican Library, Borg. copt. 97
Paris;
Vatican City
Francia;
.
1249 IXE Od. 4:2-8.14-16; 7:27-29.31-40 fragm. Biblioteca Ambrosiana, L. 120 sup., Bl. 125 andc. Milan Italy
1250 10th/11th century Ps.Od. (quotes) Nat.-Bibl., Gr. I 27 Prague Czech Republic
1251 (XI) 1231 Cat. in Ps.Od. EBE, 2988 Athens Greece
1252 12th century Ps. Hist. Ges., 296 Athens Greece
1253 11th century Ps.Od. MIAND - Βιβλ. Πεζάρου, 50 Athens Greece
1254 11th century
(however Parpulov XIII)
Ps.Od. Mus. Ben., 9 Athens Greece
1255 12th century
(however Parpulov XIII)
Ps.Od. Mus. Ben., 17 Athens Greece
1256 ? XII - Ps.Od. X (P XI) Mus. Ben., 33 Athens Greece
1257 14th century Cat. in Ps.Od. Вατοπαιδίου, 660 Mount Athos Greece
1258 ? Cat. in Ps.Od. (Verz.: Comm.; P. Cat) Παντελεήμωνος, 33 Mount Athos Greece
1259 12th century Ps. 1-10 Вατοπαιδίου, 625 Mount Athos Greece
1260 11th century Ps. Вατοπαιδίου, 1231 Mount Athos Greece
1261 12th century Ps. Διονυσίου, 586 B, Bl. 2-6 Mount Athos Greece
1262 11th century Ps.Od. Καυσοκαλυβ, Ms. 87 Mount Athos Greece
1263 12th century
(Richard XI)
Cat. in Ps.Od. Κουτλουμουσίου, 36 Mount Athos Greece
1264 10th century Cat. in Ps. Λαύρα, 89 (Α 89) Mount Athos Greece
1265 10th century Ps.Od. Λαύρα, 147 (Β 27) Mount Athos Greece
1266 11th/12th century Cat. in Ps. Λαύρα, 203 (Β 83) Mount Athos Greece
1267 11th century Ps.Od. Λαύρα, 421 (Δ 45) Mount Athos Greece
1268 12th century Ps.Od. Staatsarchiv., A 246. Nr. 20 I-III Bamberg Germany
1269 11th century Ps.Od. Univ.-Bibl., B. XI. 25 Basel Switzerland
1270 XA Cat. in Ps. Bibl. Acad. Rom. 931;
Patr.-Bibl., Καμαρ. 9
Bucharest;
Istanbul
Romania;
Turkey
1271 1105 Ps.Od. Houghton Libr., gr. 3 Cambridge (USA) United States
1272 12th century Ps.Od. Phillipps 6565 Cheltenham U. Kingdom
1273 12th century Ps.Od. Slg. Willoughby, s.n. Chicago United States
1274 XII (1232) Ps.Od. Duke Univ. Libr., Ms. Gr. 17 Durham United States
1275 10th century Ps.Od. Μονή Όλυμπ., 30 + 128 Elassona Greece
1276 X (P X/XI) Ra. Comm / Parp. Cat. in Ps.Od. A. γ. VI Grottaferrata Italy
1277 11th century Ps.Od. BL, Add. 40731 London U. Kingdom
1278 11th/12th century Ps.Od. BL, Add. 40753 London U. Kingdom
1279 11th century Ps. BL, Add. 61891, Bl. 43-44 London U. Kingdom
1280 12th century Ps.Od. R. Staats-Bibl., Φ. 270 (Sevastianov) 2 (467) Moscow Russia
1281 12th century Ps. fragm. R. Staats-Bibl., Φ. 270 (Sevastianov) 72 (528) Nr. 5 Moscow Russia
1282 ? Ps. fragm. R. Staats-Bibl., Φ. 270 (Sevastianov) 73 (529) Nr. 1 Moscow Russia
1283 c. 900 Cat. in Ps.Od. YBR, 249 New Haven United States
1284 12th century Ps.Od. MMA, 2001.730 New York United States
1285 XIIA Ps.Od. Publ. Bibl., Spencer gr. 1 New York United States
1286 11th century Cat. in Ps.Od. Antiqu. Baer, Cat. 750, Nr. 819, NLH Nr. I ?
1287 11th century Ps.Od. private collections of B. S. Cron, Ms. 4, NLH Nr. III London U. Kingdom
1288 12th century Ps. fragm. Bibl. RAdW, RAIK 7 Petersburg Russia
1289 11th/12th century Ps.Od. fragm. RAdW Inst. Or., C. 686 Petersburg Russia
1290 12th century Ps.Od. RAdW Inst. Or., B No 1215 Petersburg Russia
1291 9th century Ps. fragm. RBN, Gr. 216, Bl. 347f. Petersburg Russia
1292 12th century Ps. fragm. RBN, Gr. 229, Bl. 104-118 Petersburg Russia
1293 12th century Ps.Od. gr. 663 Petersburg Russia
1294 10th century Ps. fragm. gr. 768 Petersburg Russia
1295 11th century Ps.Od. Free Libr., Lewis 189 Philadelphia United States
1296 12th century Ps.Od. Art Mus., y 1930-20 Princeton United States
1297 12th century Ps.Gall. greco-latini; Vatican Library, Vat. lat. 81 (= Fischer 263) Vatican City
1298 11th/12th century Ps. Kath.-Bibl., 105 Samos Greece
1299 (11th/12th century) 1242 Ps.Od. Cod. gr. 2054 Sinai Egypt
1300 8th/9th century Ps.Od. Neue Slg., ΜΓ 16 Sinai Egypt
1301 7th century Ps. fragm. Neue Slg., ΜΓ 24 Sinai Egypt
1302 9th century Ps.Od. Neue Slg., ΜΓ 33 partim Sinai Egypt
1303 8th/9th century Ps. Neue Slg., ΜΓ 39 Sinai Egypt
1304 9th century Ps. Neue Slg., ΜΓ 96 Sinai Egypt
1305 9th century Ps. Neue Slg., ΜΓ 98 Sinai Egypt
1306 10th century Ps.Od. Neue Slg., ΜΓ 106 Sinai Egypt
1307 11th/12th century Ps.Od. Neue Slg., Μ 2 Sinai Egypt
1308 12th/13th century Ps. Neue Slg., Μ 6 Sinai Egypt
1309 12th century Ps. Neue Slg., Μ 15 Sinai Egypt
1310 12th century Ps. Neue Slg., Μ 26 Sinai Egypt
1311 11th/12th century Ps. Neue Slg., Μ 36 Sinai Egypt
1312 11th/12th century Ps.Od. Neue Slg., Μ 43 Sinai Egypt
1313 11th/12th century Ps. Neue Slg., Μ 52 Sinai Egypt
1314 11th/12th century Ps. Neue Slg., Μ 56 Sinai Egypt
1315 11th/12th century Od. Neue Slg., Μ 108 Sinai Egypt
1316 11th century Ps. Neue Slg., Μ 119 Sinai Egypt
1317 12th century Ps.Od. Neue Slg., Μ 121 Sinai Egypt
1318 12th/13th century Ps.Od. Neue Slg., Μ 132 Sinai Egypt
1319 12th century Ps.Od. Neue Slg., Μ 147 Sinai Egypt
1320 12th century Ps. Neue Slg., Μ 208 Sinai Egypt
1321 12th/13th century Ps. Neue Slg., X 120 Sinai Egypt
1322 12th/13th century Ps. Neue Slg., X 121 Sinai Egypt
1323 12th/13th century Ps.Od. Neue Slg., X 150 Sinai Egypt
1324 12th/13th century Ps. Neue Slg., X 161 Sinai Egypt
1325 12th/13th century Ps. Neue Slg., X 208 Sinai Egypt
1326 12th/13th century Ps. Neue Slg., X 209 Sinai Egypt
1327 12th/13th century Ps. Neue Slg., X 211 Sinai Egypt
1328 12th/13th century Ps. Neue Slg., X 212 Sinai Egypt
1329 12th/13th century Ps. Neue Slg., X 213 Sinai Egypt
1330 12th/13th century Ps. Neue Slg., X 216 Sinai Egypt
1331 12th/13th century Ps. Neue Slg., X 217 Sinai Egypt
1332 12th/13th century Ps. Neue Slg., X 231 Sinai Egypt
1333 11th century Cat. in Ps. ZSBS, Dujčev 117 Sofia Bulgaria
1334 11th century Ps.Od. ZSBS, Dujčev 238 Sofia Bulgaria
1335 11th century Ps.Od. Μ. Βλατ., 87 Thessaloniki Greece
1336 11th century Ps.Od. Ζάβορδα, Νικαν. 10 Greece

1401-1600[sunting | sunting sumber]

Simbol Nama Tarikh Isi Institusi Kota Negara
1401 13th century Ps.Od. Άγιας, 6 Andros Greece
1402 15th century Ps.Od. Άγιας, 10 Andros Greece
1403 14th century Ps.Od. Νικολάου, 26 Andros Greece
1404 16th century Ps. Νικολάου, 27 Andros Greece
1405 15th century Ps.Od. Abgeordnetenhaus, 104 Athens Greece
1406 14th century Cat. in Ps.Od. EBE, 8 Athens Greece
1407 1535 Ps.Od. EBE, 12 Athens Greece
1408 15th century Ps. EBE, 14 Athens Greece
1409 14th century Ps. EBE, 15 Athens Greece
1410 15th century Ps. EBE, 16 Athens Greece
1411 1577 Ps. EBE, 18 Athens Greece
1412 16th century Ps.Od. EBE, 19 Athens Greece
1413 1493 Ps.Od. EBE, 122 Athens Greece
1414 1550 Ps. EBE, 23 Athens Greece
1415 14th century Ps.Od. EBE, 26 Athens Greece
1416 1578 Ps.Od. EBE, 32 Athens Greece
1417 14th century Ps. EBE, 33 Athens Greece
1418 1543 Ps.Od. EBE, 34 Athens Greece
1419 16th century Ps.Od. EBE, 35 Athens Greece
1420 13th century Cat. in Ps. EBE, 45 Athens Greece
1421 15th century Ps. EBE, 48 Athens Greece
1422 15th century Ps. EBE, 49 Athens Greece
1423 16th century Ps. EBE, 50 Athens Greece
1424 14th century Ps. EBE, 51 Athens Greece
1425 16th century Ps. EBE, 55 Athens Greece
1426 13th/16th century Ps. 148-150; Od. 8 BnF, Copt. 68 Paris Francia
1427 13th century Ps. 44:13-17 BnF, Copt. 12919, Bl. 65 Paris Francia
1428 14th century Ps. 135 and 150 Kopt. Mus., Inv. 20 Cairo Egypt
1429 13th century Ps.Od. Вατοπαιδίου, 762 Mount Athos Greece
1430 13th century Ps. Γρηγορίου, 4 Mount Athos Greece
1431 16th century Cat. Nicetae in Ps. Γρηγορίου, 5 Mount Athos Greece
1432 13th century Ps. Διονυσίου, 33;
RBN Gr. 270?
Mount Athos;
Petersburg
Greece;
Russia
1433 13th century Ps. Διονυσίου, 60 Mount Athos Greece
1434 c. 1312 Ps. Διονυσίου, 65 Mount Athos Greece
1435 13th century Cat. in Ps. Διονυσίου, 114 Mount Athos Greece
1436 16th century Ps. Διονυσίου, 226 Mount Athos Greece
1437 1487 Ps. Διονυσίου, 385 Mount Athos Greece
1438 1571 Ps. Διονυσίου, 389 Mount Athos Greece
1439 16th century Ps. Διονυσίου, 391 Mount Athos Greece
1440 1498 Ps. Διονυσίου, 394 Mount Athos Greece
1441 16th century Ps. Διονυσίου, 397 Mount Athos Greece
1442 16th century Ps. Διονυσίου, 398 Mount Athos Greece
1443 1546 Ps. Διονυσίου, 431 Mount Athos Greece
1444 16th century Ps.Od. Διονυσίου, 602 Mount Athos Greece
1445 14th century Ps. Δοχειαρείου, 50 Mount Athos Greece
1446 13th century Ps. Δοχειαρείου, 53 Mount Athos Greece
1447 16th century Ps. Δοχειαρείου, 144 Mount Athos Greece
1448 15th century Ps. Δοχειαρείου, 145 Mount Athos Greece
1449 13th century Ps. fragm. Έσφιγμένου, 27 Mount Athos Greece
1450 13th century Cat. in Ps. Έσφιγμένου, 73 Mount Athos Greece
1451 1558 Ps. Έσφιγμένου, 188 Mount Athos Greece
1452 16th century Ps. Έσφιγμένου, 196 Mount Athos Greece
1453 15th century Ps. Έσφιγμένου, 200 Mount Athos Greece
1454 16th century Ps. Ζωγράφου, 2 Mount Athos Greece
1455 13th century Ps. Ήλίου, 1 Mount Athos Greece
1456 13th century Ps.Od. Ίβήρων, 58 Mount Athos Greece
1457 13th century Ps.Od. Ίβήρων, 74 Mount Athos Greece
1458 16th century Ps. Ίβήρων, 503 Mount Athos Greece
1459 14th century Ps. Ίβήρων, 554 Mount Athos Greece
1460 16th century Ps. Ίβήρων, 559 Mount Athos Greece
1461 14th century Ps. fragm. Ίβήρων, 612 Mount Athos Greece
1462 16th century Ps. Ίβήρων, 626 Mount Athos Greece
1463 15th century Ps. Ίβήρων, 627 Mount Athos Greece
1464 1550 Ps. Ίβήρων, 631 Mount Athos Greece
1465 15th century Ps. Ίβήρων, 633 Mount Athos Greece
1466 16th century Ps. Ίβήρων, 773 Mount Athos Greece
1467 15th century Ps. Ίβήρων, 774 Mount Athos Greece
1468 1518 Ps. Ίβήρων, 809 Mount Athos Greece
1469 15th century Ps. Ίβήρων, 815 Mount Athos Greece
1470 15th century Ps. Ίβήρων, 830 Mount Athos Greece
1471 1548 Ps. Ίβήρων, 846 Mount Athos Greece
1472 16th century Ps. Ίβήρων, 877 Mount Athos Greece
1473 16th century Ps. Ίβήρων, 899 Mount Athos Greece
1474 16th century Ps. Ίβήρων, 907 Mount Athos Greece
1475 1562 Ps. Ίβήρων, 908 Mount Athos Greece
1476 16th century Ps. Ίβήρων, 909 Mount Athos Greece
1477 1598 Ps. Ίβήρων, 918 Mount Athos Greece
1478 1408 Ps. Ίβήρων, 924 Mount Athos Greece
1479 16th century Ps. Ίβήρων, 940 Mount Athos Greece
1480 1346 Ps.Od. Ίβήρων, 1384 Mount Athos Greece
1481 15th century Ps. Καρακάλλου, 140 Mount Athos Greece
1482 15th century Ps. Καρακάλλου, 152 Mount Athos Greece
1483 1512 Ps. Καρακάλλου, 154 Mount Athos Greece
1484 13th century Cat. in Ps. fragm. Κουτλουμουσίου, 17 Mount Athos Greece
1485 14th century Ps. Κουτλουμουσίου, 86 Mount Athos Greece
1486 13th century Ps. Κουτλουμουσίου, 88 Mount Athos Greece
1487 15th century Cat. Nicetae in Ps. Κουτλουμουσίου, 123 Mount Athos Greece
1488 16th century Ps. Κουτλουμουσίου, 198 Mount Athos Greece
1489 16th century Ps. Κουτλουμουσίου, 258 Mount Athos Greece
1490 16th century Ps. Κουτλουμουσίου, 267 Mount Athos Greece
1491 16th century Ps. Κουτλουμουσίου, 333 Mount Athos Greece
1492 1526 Ps. Κουτλουμουσίου, 352 Mount Athos Greece
1493 16th century Ps. Κουτλουμουσίου, 353 Mount Athos Greece
1494 1543 Ps. Κουτλουμουσίου, 361 Mount Athos Greece
1495 15th century Ps. Κουτλουμουσίου, 373 Mount Athos Greece
1496 15th century Ps. Κωνσταμονίτου, 74 Mount Athos Greece
1497 13th century Ps. Κωνσταμονίτου, 107;
Bibl. RAdW, Cod. Nr. 32
Mount Athos;
Petersburg
Greece;
Russia
1498 14th century Ps.Od. Λαύρα, 90 Mount Athos Greece
1499 14th/15th century Ps. Λαύρα, 132 Mount Athos Greece
1500 1309 Ps. Λαύρα, 133 Mount Athos Greece
1501 1351 Ps. Λαύρα, 143 Mount Athos Greece
1502 before 1494 Ps. Λαύρα, 144 Mount Athos Greece
1503 ? Ps.Od. Λαύρα, 156 Mount Athos Greece
1504 12th? century Ps.Od. Λαύρα, 164 Mount Athos Greece
1505 12th/13th century Ps. Λαύρα, 166 Mount Athos Greece
1506 13th? century Ps. Λαύρα, 167 Mount Athos Greece
1507 12th? century Ps. Λαύρα, 170 Mount Athos Greece
1508 15th century Ps. Λαύρα, 835 Mount Athos Greece
1509 15th? century Ps.Od. Λαύρα, 850 Mount Athos Greece
1510 1303 Comm. in Ps.Od. Ξενοφώντος, 5 + 7 Mount Athos Greece
{1511}
locked
see item 1510 Ξενοφώντος, 7 Mount Athos Greece
1512 16th century Ps. Ξηροποτάμοὒ, 69 Mount Athos Greece
1513 16th century Ps. Ξηροποτάμοὒ, 128 Mount Athos Greece
1514 13th century Ps.Od. Παντελεήμωνος, 23 Mount Athos Greece
1515 16th century Ps.Od. Παντελεήμωνος, 303 Mount Athos Greece
1516 16th century Ps. Παντελεήμωνος, 358 Mount Athos Greece
1517 1521 Ps. Παντελεήμωνος, 402 Mount Athos Greece
1518 16th century Ps. Παντελεήμωνος, 403 Mount Athos Greece
1519 16th century Ps. Παντελεήμωνος, 404 Mount Athos Greece
1520 16th century Ps. Παντελεήμωνος, 405 Mount Athos Greece
1521 16th century Ps. Παντελεήμωνος, 411 Mount Athos Greece
1522 16th century Ps. Παντελεήμωνος, 412 Mount Athos Greece
1523 16th century Ps. Παντελεήμωνος, 413 Mount Athos Greece
1524 1554 Ps. Παντελεήμωνος, 414 Mount Athos Greece
1525 16th century Ps. Παντελεήμωνος, 452 Mount Athos Greece
1526 1513 Ps. Παντελεήμωνος, 702 Mount Athos Greece
1527 16th century Ps.Od. Παντελεήμωνος, 707 Mount Athos Greece
1528 16th century Ps. Παντελεήμωνος, 708 Mount Athos Greece
1529 16th century Ps. Παντελεήμωνος, 840 Mount Athos Greece
1530 13th century Ps.Od. Παντοκράτορος, 43 Mount Athos Greece
1531 14th century Ps. Παντοκράτορος, 177 Mount Athos Greece
1532 13th century Ps. Παντοκράτορος, 234 Mount Athos Greece
1533 13th century Ps. Σταυρονικήτα, 57 Mount Athos Greece
1534 1588 Ps. Σταυρονικήτα, 100 Mount Athos Greece
1535 16th century Ps. Σταυρονικήτα, 130 Mount Athos Greece
1536 13th century Ps. Φιλοθέου, 29 Mount Athos Greece
1537 16th century Ps. Φιλοθέου, 69 Mount Athos Greece
1538 15th century Ps. Φιλοθέου, 75 Mount Athos Greece
1539 16th century Ps. Φιλοθέου, 161 Mount Athos Greece
1540 15th century Ps. Φιλοθέου, 203 Mount Athos Greece
1541 15th century Ps. Φιλοθέου, 231 Mount Athos Greece
1542 15th century Ps. Φιλοθέου, 238 Mount Athos Greece
1543 13th century Ps. Χιλανταρίου, 4 Mount Athos Greece
1544 15th century Ps. Χιλανταρίου, 12 Mount Athos Greece
1545 13th century Ps.Od. JL, Ms. Berlin graec. oct. 7 Kraków Poland
1546 13th century Ps.Od. JL, Ms. Berlin graec. oct. 13 Kraków Poland
1547 15th century Or.Man JL, Ms. Berlin graec. qu. 19 Kraków Poland
1548 13th century Ps.Od. JL, Ms. Berlin graec. qu. 43 Kraków Poland
1549 c. 1540 Cat. in Ps.Od. Staatsbibl., Phill. 1409 Berlin Germany
1550 15th/16th century Cat. in Ps.Od. Staatsbibl., Phill. 1462 Berlin Germany
1551 c. 1056
lub 13th/14th?
Ps.Od. Bibl. publ., 44 Besançon Francia
1552 15th century Ps.Od. Bibl. Royale, 11336 Brussels Belgium
1553 13th century Ps.Od. Corp. Chr. Coll., 468 Cambridge U. Kingdom
1554 12th/13th century Ps. 68 Univ. Libr., MS 125 Chicago United States
1555 14th/15th century Ps.Od. Trinity Coll., B. 10. 11 Chicago United States
1556 15th century Ps.Od. Trinity Coll., O. 3. 14 Chicago United States
1557 16th century Cat. Nicetae in Ps. Trinity Coll., O. 3. 15 Chicago United States
1558 1557 Ps. Patr.-Bibl., Καμαρ. 32 Istanbul Turkey
1559 13th century Ps. Patr.-Bibl., Καμαρ. 77 Istanbul Turkey
1560 13th century Ps.Od. Patr.-Bibl., Καμαρ. 133 Istanbul Turkey
1561 ? Ps. fragm. Bibl. Mun., 1754, art. 4 Chartres Francia
1562 1540 Ps.Od. Sächs. Landesbibl., A. 304 Dresden Germany
1563 16th century Cat. Nicetae in Ps. Trinity Coll., A. 3. 16 (część druga) Dublin Ireland
1564 15th/16th century Ps.Od. Trinity Coll., K. 4. 24 Dublin Ireland
1565 1504 Ps.Od. Klosterbibl., 19 Einsiedeln Switzerland
1566 14th century Cat. Nicetae in Ps. fragm. Real Bibl., Υ (griech.)-II-1 El Escorial Spain
1567 16th century Cat. in Od. fragm. Real Bibl., Ψ-I-3 El Escorial Spain
1568 16th century Cat. in Od. Real Bibl., Ψ-IV-19 El Escorial Spain
1569 1570 Cat. in Od. Real Bibl., Ω-IV-6 El Escorial Spain
1570 15th century Ps.Od. Real Bibl., Ω-IV-8 El Escorial Spain
1571 15th century Ps.Od. Laurentian Library, Conv. soppr. 14 Florence Italy
1572 1447 Ps.Od. Laurentian Library, Conv. soppr. 34 Florence Italy
1573 15th century Ps.Od. Laurentian Library, S. Marco 708 Florence Italy
1574 15th century Ps.Od. Laurentian Library, Plut. V 21 Florence Italy
1575 15th century Ps.Od. Laurentian Library, Plut. XVII 13 Florence Italy
1576 16th century Ps.Od. Bibl. Naz., Centr. 52 Florence Italy
1577 13th century Ps. Feldinv.-Nr. Add. 97/150 Alt-Dongola
1578 15th century Ps.Od. Bibl. Riccard., 74 Florence Italy
1579 13th century Ps.Od. Reguliertes Chorherrenstift, XI. 459 A Florence Austria
1580 16th century Ps. Bibl. publ. and univ., 21 Geneva Switzerland
1581 14th century Cat. in Ps.Od. Bibl. Franz., 22 Genoa Italy
1582 1282 Ps.Od. A. γ. II Grottaferrata Italy
1583 1329 Ps.Od. A. γ. VII Grottaferrata Italy
1584 13th century Ps. A. γ. X Grottaferrata Italy
1585 15th century Ps.Od. A. γ. XIV Grottaferrata Italy
1586 14th century Ps. fragm. A. δ. XI, Nr. I Grottaferrata Italy
1587 13th century Ps. fragm. A. δ. XI, Nr. V Grottaferrata Italy
1588 ? Ps. fragm. A. δ. XI, Nr. IX Grottaferrata Italy
1589 13th century Cat. in Ps. B. α. LVIII Grottaferrata Italy
1590 15th century Ps. Patr.-Bibl., Άβραάμ 19 Jerusalem Israel
1591 14th century Ps. Patr.-Bibl., Μικρά Γαλ. 8 Jerusalem Israel
1592 c. 1481 Ps. EBE, Μετ. Τάφου, 386 Athens Greece
1593 1548 Ps. Patr.-Bibl., Σάβα 45 Jerusalem Israel
1594 15th century Ps. Patr.-Bibl., Σάβα 59 Jerusalem Israel
1595 1685 Cat. in aliqout Ps. Patr.-Bibl., Σάβα 88 Jerusalem Israel
1596 15th century Ps. Patr.-Bibl., Σάβα 162 Jerusalem Israel
1597 16th century Ps. Patr.-Bibl., Σάβα 164 Jerusalem Israel
1598 16th century Ps.Od. Patr.-Bibl., Σάβα 211 Jerusalem Israel
1599 1338 Cat. Nicandae in Ps.Od. Patr.-Bibl., Σάβα 231 Jerusalem Israel
1600 15th century Ps. Patr.-Bibl., Σάβα 285 Jerusalem Israel

1601-1800[sunting | sunting sumber]

Simbol Nama Tarikh Isi Institusi Kota Negara
1601 15th century Ps. Patr.-Bibl., Σάβα 293;
RBN, Gr. 393
Jerusalem;
Petersburg
Israel;
Russia
1602 ? Cat. in Ps. fragm. Patr.-Bibl., Σάβα 308 Jerusalem Israel
1603 16th century Ps. Patr.-Bibl., Σάβα 313 Jerusalem Israel
1604 16th century Ps. Patr.-Bibl., Σάβα 314 Jerusalem Israel
1605 15th century Ps. Patr.-Bibl., Σάβα 317 Jerusalem Israel
1606 16th century Ps. Patr.-Bibl., Σάβα 346 Jerusalem Israel
1607 15th century Ps. Patr.-Bibl., Σάβα 394 Jerusalem Israel
1608 1557 Ps.Od. Patr.-Bibl., Σάβα 396;
K. öff Bibl, Gr. 392
Jerusalem;
Petersburg
Israel;
Russia
1609 13th century Ps. Patr.-Bibl., Σάβα 409 Jerusalem Israel
1610 16th century Ps. Patr.-Bibl., Σάβα 435 Jerusalem Israel
1611 16th century Ps. Patr.-Bibl., Σάβα 564 Jerusalem Israel
1612 16th century Ps. Patr.-Bibl., Σάβα 565 Jerusalem Israel
1613 15th century Ps. fragm. Patr.-Bibl., Σάβα 605α Jerusalem Israel
1614 13th century Ps. Patr.-Bibl., Σάβα 608 Jerusalem Israel
1615 16th century Ps. fragm. Patr.-Bibl., Σάβα 613 Jerusalem Israel
1616 14th century Ps. fragm. Patr.-Bibl., Σάβα 617β Jerusalem Israel
1617 1570 Ps. Patr.-Bibl., Σάβα 622;
RBN, Gr. 394
Jerusalem
Petersburg
Israel;
Russia
1618 15th century Ps. Patr.-Bibl., Σάβα 623 Jerusalem Israel
1619 16th century Ps.Od. Patr.-Bibl., Σάβα 634 Jerusalem Israel
1620 15th century Ps. Patr.-Bibl., Σάβα 636 Jerusalem Israel
1621 12th/13th century Ps.Od. Patr.-Bibl., Σάβα 643 Jerusalem Israel
1622 1595 Ps. Patr.-Bibl., Σάβα 668;
RBN, Gr. 395
Jerusalem;
Petersburg
Israel;
Russia
1623 13th century Ps. Patr.-Bibl., Σάβα 677 Jerusalem Israel
1624 13th/14th century Ps. fragm. Patr.-Bibl., Σάβα 704 Jerusalem Israel
1625 14th/15th century Cat. in Ps.Od. Patr.-Bibl., Σταυροὒ 1 Jerusalem Israel
1626 15th century Ps.Od. Patr.-Bibl., Σταυροὒ 69 Jerusalem Israel
1627 16th century Ps.Od. Patr.-Bibl., Σταυροὒ 81 Jerusalem Israel
1628 16th century Ps.Od. Patr.-Bibl., Σταυροὒ 99 Jerusalem Israel
1629 15th century Ps.Od. Patr.-Bibl., Σταυροὒ 103α Jerusalem Israel
1630 13th century Ps.Od. Patr.-Bibl., Σταυροὒ 105 Jerusalem Israel
1631 16th century Ps. Patr.-Bibl., Τάφου 70 Jerusalem Israel
1632 1502 Ps. Patr.-Bibl., Τάφου 86 Jerusalem Israel
1633 16th century Ps. Patr.-Bibl., Τάφου 410 Jerusalem Israel
1634 1470 Ps.Od. Patr.-Bibl., Τάφου 537 Jerusalem Israel
1635 1507 Ps. Griech. Part.-Bibl., 341 (earlier 449) Alexandria Egypt
1636 1483 Ps. Griech. Part.-Bibl., ? (earlier 925) Alexandria Egypt
1637 1597 Ps. Geistl. Akad., Kirchl.-archäol. Mus, 1 Kiev Ukraine
1638 14th/15th century Ps. fragm. Geistl. Akad., Kirchl.-archäol. Mus, 5 Kiev Ukraine
1639 16th century Ps. fragm. Geistl. Akad., Kirchl.-archäol. Mus, 6 Kiev Ukraine
1640 15th/16th century Ps.Od. Kgl. Bibl., Gamle Kgl. Saml., 4° Nr. 6 Copenhagen Denmark
1641 14th/15th century Ps. Univ.-Bibl., Fabric. 94 in 8° Copenhagen Denmark
[1642]
missing
16th century Ps. А-γ. Λαυρ., 4 Pilio Greece
1643 15th century Ps.Od. Univ. Bibl., Graec. 5 Leipzig Germany
1644 13th century Ps. Λειμώνος, 30 Lesbos Greece
1645 16th century Ps. Λειμώνος, 115 Lesbos Greece
1646 16th century Ps. Λειμώνος, 140 Lesbos Greece
1647 1527 Ps. Λειμώνος, 220 Lesbos Greece
1648 1581 Ps. sine Od. Bibliothèque, 1 Lille Francia
1649 13th/14th century Ps. 140-141, 129 (reduced) IfP, without number (P. Baden V 129) Heidelberg Germany
1650 12th/13th century Ps.Od. BL, Add. 40656 London U. Kingdom
1651 13th century Cat. in Ps. BL, Add. 10068 London U. Kingdom
1652 14th century Ps.Od. BL, Add. 11752 London U. Kingdom
1653 13th century Ps.Od. BL, Add. 11835 London U. Kingdom
1654 15th century Ps. BL, Add. 14063 London U. Kingdom
1655 13th century Ps.Od. BL, Add. 21030 London U. Kingdom
1656 16th century Ps.Od. BL, Add. 28819 London U. Kingdom
1657 15th century Ps.Od. BL, Burn. 14 London U. Kingdom
1658 16th century Ps.Od. BL, Burn. 15 London U. Kingdom
1659 16th century Ps. fragm. BL, Burn. 276, Bl. 7-14 London U. Kingdom
1660 16th century Ps. BL, Harl. 2427 London U. Kingdom
1661 14th century Ps.Od. BL, Harl. 5541 London U. Kingdom
1662 ? Ps. fragm. BL, Harl. 5597 London U. Kingdom
1663 15th century Cat. Nicetae in Ps. BL, Harl. 5677 London U. Kingdom
1664 14th century Ps. BL, Harl. 5723 London U. Kingdom
1665 13th? century Ps.Od. Bibl, Pubbl., 2502 Lucca Italy
1666 16th century Cat. in Ps.Od. Bibl. Nac., 4670 Madrid Spain
1667 1556 Cat. in Ps.Od. Bibl. Nac., 4702-4704 Madrid Spain
1668 1563 Cat. in Od. Bibl. Univ., 15 Salamanca Spain
1669 14th/15th century Cat. in Od. Bibl. Univ., 29 Salamanca Spain
1670 14th/15th century Ps.Od. Arch. Hist. Univ., E. 1, no 30 Madrid Spain
1671 ??? Ps.Od. Biblioteca Ambrosiana, B. 1 sup. Milan Italy
1672 15th century Ps.Od. Biblioteca Ambrosiana, C. 13 inf. Milan Italy
1673 16th century Cat. in Ps. Biblioteca Ambrosiana, C. 264 inf. Milan Italy
1674 15th century Ps. fragm. Biblioteca Ambrosiana, D. 58 sup. Milan Italy
1675 16th century Cat. in Ps. Biblioteca Ambrosiana, F. 126 sup. Milan Italy
1676 15th century Ps.Od. Biblioteca Ambrosiana, G. 12 sup. Milan Italy
1677 14th century Ps. Biblioteca Ambrosiana, G. 36 sup. Milan Italy
1678 1464 Ps.Od. Biblioteca Ambrosiana, G. 94 sup. Milan Italy
1679 13th century Ps.Od. Biblioteca Ambrosiana, H. 60 sup. Milan Italy
1680 13th century Cat. in Ps.Od. Biblioteca Ambrosiana, H. 112 sup. Milan Italy
1681 13th century Ps.Od. Biblioteca Ambrosiana, I. 14 sup. Milan Italy
1682 13th century Ps. Biblioteca Ambrosiana, Q. 15 sup. Milan Italy
1683 12th/13th century Ps.Od. Bibl. private, Trivulzio, 340 Milan Italy
1684 15th century Ps. Bibl. private, Trivulzio, 2161 Milan Italy
1685 1547 Ps.Od. R. Staats-Bibl., Sevast. 25 Moscow Russia
1686 1275 Cat. in Ps. State Historical Museum, Syn. gr. 197 Moscow Russia
1687 15th century Ps.Od. State Historical Museum, Syn. gr. 357 Moscow Russia
1688 14th/15th century Cat. in Ps.Od. State Historical Museum, Syn. gr. 414 Moscow Russia
1689 16th century Ps.Od. State Historical Museum, Syn. gr. 417 Moscow Russia
1690 1550 Cat. in Ps.Od. BSB, Gr. 12 and 13 Munich Germany
1691 16th century Cat. in Od. BSB, Gr. 66 Munich Germany
1692 16th century Cat. in Od. BSB, Gr. 296 Munich Germany
1693 15th century Cat. in Od. BSB, Gr. 527 Munich Germany
1694 16th century Ps.Od. Bibl. Naz., II. A. 1 Naples Italy
1695 14th century Ps.Od. Bibl. Naz., II. A. 2 Naples Italy
1696 16th century Cat. in Od., Cat. in Ps. fragm. Bibl. Naz., II. B. 11 Naples Italy
1697 13th century Ps.Od. Stadtbibl., Solger. in duodec. 1 Nuremberg Germany
1698 13th/14th century Ps. Nat.-Mus., 20 (Inv. 20) Ohrid Macedonia
1699 13th lub 14th century Ps. Nat.-Mus., 22 (Inv. 59) Ohrid Macedonia
1700 14th/15th century Ps. Nat.-Mus., 21 (Inv. 30) Ohrid Macedonia
1701 16th century Ps.Od. Nat.-Mus., 23 Ohrid Macedonia
1702 16th century Cat. in. Ps. Bodleian Library, Auct. E. 1. 5 Oxford U. Kingdom
1703 15th century
(or younger)
Ps. fragm. Bodleian Library, Auct. T. 2. 11 Oxford U. Kingdom
1704 14th century Ps. Bodleian Library, Barocc. 25 Oxford U. Kingdom
1705 15th century Cat. in Ps. Bodleian Library, Barocc. 154 Oxford U. Kingdom
1706 15th century Cat. in Ps.Od. Bodleian Library, Barocc. 223 Oxford U. Kingdom
1707 15th century Ps.Od. Bodleian Library, Canonic. gr. 17 Oxford U. Kingdom
1708 15th century Ps.Od. Bodleian Library, Canonic. gr. 18 Oxford U. Kingdom
1709 1453 Ps.Od. Bodleian Library, Canonic. gr. 31 Oxford U. Kingdom
1710 15th century Ps.Od. Bodleian Library, Canonic. gr. 37 Oxford U. Kingdom
1711 13th century Ps.Od. Bodleian Library, Canonic. gr. 63 Oxford U. Kingdom
1712 13th century Ps.Od. Bodleian Library, Canonic. gr. 114 Oxford U. Kingdom
1713 15th century Cat. in Ps. New. Coll., 31 Oxford U. Kingdom
1714 14th/15th century Ps. (hebr. -gr. -arab. - syr.) Univ. Libr., Or. 929 Cambridge U. Kingdom
1715 15th century Ps.Od. Bibl. Univ., 1321 Padua Italy
1716 12th/13th century Ps.Od. Mus. Naz, Ms. 4;
Free Libr., Lewis 353
Palermo;
Philadelphia
Italy;
United States
1717 14th century Cat. in Ps. BnF, Coisl. 12 Paris Francia
1718 15th century Cat. in Ps. BnF, Coisl. 189 Paris Francia
1719 13th century Cat. Nicetae in Ps. BnF, Coisl. 190 Paris Francia
1720 13th century Ps. BnF, Coisl. 358 Paris Francia
1721 1419 Ps.Od. BnF, Gr. 12 Paris Francia
1722 15th century Ps.Od. BnF, Gr. 28 Paris Francia
1723 1438 Ps.Od. BnF, Gr. 30 Paris Francia
1724 1469 Ps.Od. BnF, Gr. 31 Paris Francia
1725 15th century Ps.Od. BnF, Gr. 32 Paris Francia
1726 15th century Ps.Od. BnF, Gr. 33 Paris Francia
1727 15th century Ps.Od. BnF, Gr. 34 Paris Francia
1728 14th century Ps.Od. BnF, Gr. 43 Paris Francia
1729 14th century Ps.Od. BnF, Gr. 44 Paris Francia
1730 15th century Ps.Od. BnF, Gr. 45 Paris Francia
1731 15th century Psalms poenitentiales BnF, Gr. 46 Paris Francia
1732 1364 Ps.Od. BnF, Gr. 47 Paris Francia
1733 13th century Ps.Od. BnF, Gr. 106 A Paris Francia
1734 16th century Cat. in Ps. BnF, Gr. 148 Paris Francia
1735 14th century Cat. in Ps. BnF, Gr. 166 and 167 Paris Francia
1736 14th century Cat. in Ps. BnF, Gr. 169 Paris Francia
1737 16th century Cat. in Ps. fragm. BnF, Gr. 171 Paris Francia
1738 15th century Od. BnF, Gr. 269 Paris Francia
1739 11th-14th century Ps. fragm. BnF, Gr. 328 Paris Francia
1740 15th century Ps.Od. BnF, Gr. 336 Paris Francia
1741 13th century Psalms graduales BnF, Gr. 352 Paris Francia
1742 16th century Ps.Od. BnF, Gr. 2743 Paris Francia
1743 14th-16th century Ps. fragm. BnF, Gr. 1100 Paris Francia
1744 15th century Ps. BnF, Gr. 2500 Paris Francia
1745 12th/13th century Ps. BnF, Lat. 15198 Paris Francia
1746 16th century Ps. BnF, Suppl. gr. 117 Paris Francia
1747 13th century Ps. BnF, Suppl. gr. 188 Paris Francia
1748 13th century Ps.Od. BnF, Suppl. gr. 473 Paris Francia
1749 15th century Ps. fragm. BnF, Suppl. gr. 774 Paris Francia
1750 15th century Ps. BnF, Suppl. gr. 801 Paris Francia
1751 15th century Ps. BnF, Suppl. gr. 802 Paris Francia
1752 14th century Ps. fragm. BnF, Suppl. gr. 1000 Paris Francia
1753 15th century Ps.Od. BnF, Suppl. gr. 1032 Paris Francia
1754 15th century Ps.Od. BnF, Suppl. gr. 1227 Paris Francia
1755 1458 Ps.Od. BnF, Suppl. gr. 1272 Paris Francia
1756 13th century Cat. in Ps. Ίωάννου τοὒ Θεολόγου, 215 Patmos Greece
1757 13th century Ps.Od. Ίωάννου τοὒ Θεολόγου, 268 Patmos Greece
1758 12th? century Cat. in Ps. Ίωάννου τοὒ Θεολόγου, 420 Patmos Greece
1759 14th century Ps.Od. Bibl. Comun, L. 31 Perugia Italy
1760 14th century Ps. RBN Gr. 115 Petersburg Russia
1761 13th century Ps. fragm. RBN Gr. 271 Petersburg Russia
1762 14th century Ps. RBN Gr. 518 Petersburg Russia
1763 1510 Ps.Od. RBN Gr. 545 Petersburg Russia
1764 1540 Ps.Od. Geistl. Akad., Sof. Bibl., 78 Petersburg Russia
1765 16th century Ps.Od., Excerpta e Sap. and Sir. Geistl. Akad., Sof. Bibl., 79 Petersburg Russia
1766 1422 Psalms graduales Bibl. Angel., Gr. 59 Rome Italy
1767 15th century Ps.Od. Bibl. Casanatense, 240 Rome Italy
1768 16th century Ps.Od. Vatican Library, Chis. R. IV. 5 Vatican City
1769 15th century Cat. in Ps. Bibl. Vallicell., Gr. 58 Rome Italy
1770 13th century Ps.Od. Bibl. Vallicell., Gr. 68 Rome Italy
1771 16th century Ps. fragm. Vatican Library, Barber. gr. 289 Vatican City
1772 15th century Ps.Od. Vatican Library, Barber. gr. 321 Vatican City
1773 15th century Ps. fragm. Vatican Library, Barber. gr. 366 Vatican City
1774 15th century Ps. Vatican Library, Barber. gr. 406 Vatican City
1775 16th century Cat. in Od. Vatican Library, Barber. gr. 548 Vatican City
1776 15th century Ps.Od. Vatican Library, Vat. Palat. Gr. 87 Vatican City
1777 14th/15th century Ps.Od. Vatican Library, Vat. Palat. Gr. 107 Vatican City
1778 1452 Ps.Od. Vatican Library, Vat. Palat. Gr. 225 Vatican City
1779 15th century Cat. in Ps. Vatican Library, Pii II. gr. 26 Vatican City
1780 13th century Ps. Vatican Library, Regin. gr. 187 Vatican City
1781 15th century Ps. Vatican Library, Vat. arab. 581 Vatican City
1782 15th century Ps. Vatican Library, Vat. gr. 340 Vatican City
1783 16th century Cat. in Ps. 1, Tht. comm. in Ps. / Cat. in Od. Vatican Library, Vat. gr. 617 Vatican City
1784 1341? Ps.Od. Vatican Library, Vat. gr. 695 Vatican City
1785 14th century Ps. fragm. Vatican Library, Vat. gr. 773 Vatican City
1786 c. 1390 Ps.Od. Vatican Library, Vat. gr. 778 Vatican City
1787 1291 Ps.Od. Vatican Library, Vat. gr. 1070 Vatican City
1788 15th century Cat. in Ps.Od. Vatican Library, Borgian. gr. 2-4 Vatican City
1789 16th century Cat. in Od. Vatican Library, Vat. gr. 1232 Vatican City
1790 16th century Ps.Od. Vatican Library, Vat. gr. 1399 Vatican City
1791 16th century Ps. Vatican Library, Vat. gr. 1460 Vatican City
1792 16th century Cat. in Od., Cat. in Ps. fragm. Vatican Library, Vat. gr. 1493 Vatican City
1793 16th century Cat. in Ps.Od. Vatican Library, Vat. gr. 1617 Vatican City
1794 16th century Cat. in Od. Vatican Library, Vat. gr. 1664 Vatican City
1795 16th century Cat. in Ps.Od. Vatican Library, Vat. gr. 1677 and 1678 Vatican City
1796 16th century Cat. in Ps.Od. Vatican Library, Vat. gr. 1682 and 1683 Vatican City
1797 16th century Cat. in Ps.Od. Vatican Library, Vat. gr. 1685 Vatican City
1798 13th century Ps.Od. Vatican Library, Vat. gr. 1866 Vatican City
1799 15th? century Ps. fragm. Vatican Library, Vat. gr. 1882, Bl. 1-9 Vatican City
1800 15th century Ps. Vatican Library, Vat. gr. 1896, 2296I (Bl. 51-100) and 2297 Vatican City

1801-2000[sunting | sunting sumber]

Simbol Nama Tarikh Isi Institusi Kota Negara
1801 15th century Ps.Od. Vatican Library, Vat. gr. 1952 Vatican City
1802 14th century Ps.Od. Vatican Library, Vat. gr. 2012 Vatican City
1803 13th century Ps.Od. Vatican Library, Vat. gr. 2263 Vatican City
1804 13th century Ps. Vatican Library, Vat. gr. 2296I, Bl. 9-50 Vatican City
1805 12th/13th century Ps. fragm. Vatican Library, Vat. gr. 2296II, Bl. 111-114 Vatican City
1806 12th/13th century Ps. Vatican Library, Vat. gr. 2296II, Bl. 115-146 Vatican City
1807 paper Cat. in Ps. Henneberg. Gymn. Schleusingen Germany
1808 perg. Ps. EBE, 2485 Athens Greece
1809 perg. Ps. EBE, 2415 Athens Greece
1810 perg. Ps. EBE, 2494 Athens Greece
1811 ? Ps. Cod. gr. 22 Sinai Egypt
1812 14th century Cat. in Ps. Cod. gr. 23 Sinai Egypt
1813 1452 Cat. in Ps.Od. Cod. gr. 27 Sinai Egypt
1814 13th/14th century Ps.Od. Cod. gr. 38;
RBN, Gr. 269
Sinai;
Petersburg
Egypt;
Russia
1815 14th century Ps.Od. Cod. gr. 40 Sinai Egypt
1816 ? Ps. Cod. gr. 43 Sinai Egypt
1817 14th/15th century Ps.Od. Cod. gr. 46 Sinai Egypt
1818 12th century Ps.Od. Cod. gr. 47 + Neue Slg., Μ 125 Sinai Egypt
1819 ? Ps. Cod. gr. 49 Sinai Egypt
1820 ? Ps. Cod. gr. 50 Sinai Egypt
1821 15th century Ps.Od. Cod. gr. 51 Sinai Egypt
1822 12th/13th century Ps.Od. Cod. gr. 52 Sinai Egypt
1823 14th century Ps. Cod. gr. 53 Sinai Egypt
1824 13th century Ps.Od. Cod. gr. 54 Sinai Egypt
1825 1344 Ps.Od. Cod. gr. 55;
RBN, Gr. 272
Sinai;
Petersburg
Egypt;
Russia
1826 13th century Ps.Od. Cod. gr. 58 Sinai Egypt
1827 c. 1273 Ps.Od. Cod. gr. 61 Sinai Egypt
1828 13th century Ps. Cod. gr. 62 Sinai Egypt
1829 13th/14th century Ps.Od. Cod. gr. 63 Sinai Egypt
1830 13th century Ps.Od. Cod. gr. 64 Sinai Egypt
1831 13th/14th century Ps.Od. Cod. gr. 66 Sinai Egypt
1832 13th/14th century Ps.Od. Cod. gr. 67 Sinai Egypt
1833 16th century Ps.Od. Cod. gr. 70 Sinai Egypt
1834 1550 Ps.Od. Cod. gr. 71 Sinai Egypt
1835 16th century Ps.Od. Cod. gr. 75 Sinai Egypt
1836 1565 Ps. Cod. gr. 87 Sinai Egypt
1837 1566 Ps.Od. Cod. gr. 90 Sinai Egypt
1838 1563 Ps.Od. Cod. gr. 92 Sinai Egypt
1839 1293 Ps.Od. Cod. gr. 94;
RBN, Gr. 391
Sinai;
Petersburg
Egypt;
Russia
1840 1532 Ps.Od. Cod. gr. 95 Sinai Egypt
1841 15th century Ps.Od. Cod. gr. 96 Sinai Egypt
1842 1517 Ps.Od. Cod. gr. 97 Sinai Egypt
1843 1499 Ps.Od. Cod. gr. 99 Sinai Egypt
1844 1534 Ps.Od. Cod. gr. 101 Sinai Egypt
1845 15th century Ps.Od. Cod. gr. 102 Sinai Egypt
1846 1532 Ps.Od. Cod. gr. 103 Sinai Egypt
1847 16th century Ps.Od. Cod. gr. 104 Sinai Egypt
1848 1506 Ps.Od. Cod. gr. 105 Sinai Egypt
1849 16th century Ps.Od. Cod. gr. 106 Sinai Egypt
1850 16th century Ps.Od. Cod. gr. 107 Sinai Egypt
1851 13th/14th century Ps. Cod. gr. 108 Sinai Egypt
1852 15th/16th century Ps.Od. Cod. gr. 109 Sinai Egypt
1853 15th century Ps.Od. Cod. gr. 110 Sinai Egypt
1854 15th/16th century Ps.Od. Cod. gr. 111 Sinai Egypt
1855 15th century Ps.Od. Cod. gr. 112 Sinai Egypt
1856 16th century Ps.Od. Cod. gr. 113 Sinai Egypt
1857 15th/16th century Ps.Od. Cod. gr. 114 Sinai Egypt
1858 15th/16th century Ps. Cod. gr. 115 Sinai Egypt
1859 15th century Ps.Od. Cod. gr. 116 Sinai Egypt
1860 1544 Ps.Od. Cod. gr. 117 Sinai Egypt
1861 1580 Ps.Od. Cod. gr. 118 Sinai Egypt
1862 15th century Ps.Od. Cod. gr. 119 Sinai Egypt
1863 16th century Ps.Od. Cod. gr. 120 Sinai Egypt
1864 16th? century Ps.Od. Cod. gr. 122 Sinai Egypt
1865 16th century Ps.Od. Cod. gr. 123 Sinai Egypt
1866 1565 Ps.Od. Cod. gr. 124 Sinai Egypt
1867 14th? century Ps.Od. Cod. gr. 125 Sinai Egypt
1868 16th century Ps.Od. Cod. gr. 126 Sinai Egypt
1869 14th century Ps.Od. Cod. gr. 127 Sinai Egypt
1870 1548 Ps.Od. Cod. gr. 128 Sinai Egypt
1871 1356 Ps.Od. Cod. gr. 129 Sinai Egypt
1872 1203 Ps.Od. Cod. gr. 130;
RBN, Gr. 390
Sinai;
Petersburg
Egypt;
Russia
1873 14th century Ps.Od. Cod. gr. 131 Sinai Egypt
1874 14th century Ps.Od. Cod. gr. 132 Sinai Egypt
1875 14th century Ps.Od. Cod. gr. 133 Sinai Egypt
1876 1500 Ps.Od. Cod. gr. 134 Sinai Egypt
1877 14th century Ps. Cod. gr. 135 Sinai Egypt
1878 1542 Ps.Od. Cod. gr. 136 Sinai Egypt
1879 15th century Ps.Od. Cod. gr. 137 Sinai Egypt
1880 15th/16th century Ps.Od. Cod. gr. 139 Sinai Egypt
1881 15th century Ps.Od. Cod. gr. 140 Sinai Egypt
1882 12th
lub 14th century
Ps.Od. Cod. gr. 259 Sinai Egypt
1883 13th century Ps. Cod. gr. 550 Sinai Egypt
1884 1564 Ps.Od. Cod. gr. without number Sinai Egypt
1885 15th century Ps. Σουμελἄ, 28 Trabzon Turkey
1886 16th century Ps. Σουμελἄ, 39 Trabzon Turkey
1887 14th century Ps. Σουμελἄ, 64 Trabzon Turkey
1888 16th century Ps. Σουμελἄ, 73 Trabzon Turkey
1889 15th century Ps.Od. Bibliothèque, 1699 Troyes Francia
1890 13th century Cat. Nicetae in Ps. Bibl. Naz., B. I. 5 Turin Italy
1891 13th century Cat. in Ps.Od. Bibl. Naz., B. I. 8 Turin Italy
1892 15th century Ps. Bibl. Naz., B. IV. 10 Turin Italy
1893 13th century Ps. Bibl. Naz., B. V. 8 Turin Italy
1894 13th century Ps. Bibl. ex.-Reale, 378 Turin Italy
1895 1369 Ps.Od. Univ.-Bibl, Gr. 10 Uppsala Sweden
1896 15th? century Ps.Od. Univ.-Bibl, Gr. 24 Uppsala Sweden
1897 1446 Ps.Od. Bibl. Marc., Append. I 2 Venice Italy
1898 13th century Ps.Od. Bibl. Marc., Append. I 16 Venice Italy
1899 14th century Ps.Od. Bibl. Marc., Append. I 26 Venice Italy
1900 16th century Ps. Bibl. Marc., Append. I 27 Venice Italy
1901 16th century Cat. in Ps. Bibl. Marc., Append. I 41 Venice Italy
1902 15th century Ps.Od. Bibl. Marc., Append. I 62 Venice Italy
1903 15th century Ps.Od. Bibl. Marc., Append. II 127 Venice Italy
1904 14th century Ps.Od. Bibl. Marc., Gr. 505 Venice Italy
1905 14th century Cat. in Ps. Bibl. Marc., Gr. 536 Venice Italy
1906 13th century Cat. in. Ps. ÖNB, Theol. gr. 59 Vienna Austria
1907 c. 1231 Cat. in. Od. ÖNB, Theol. gr. 159 Vienna Austria
1908 15th century Ps.Od. ÖNB, Theol. gr. 175 Vienna Austria
1909 1370 Psalms aliquot ÖNB, Theol. gr. 236 Vienna Austria
1910 16th century Cat. in Ps. fragm. ÖNB, Theol. gr. 252 Vienna Austria
1911 1234 Cat. in Ps.Od. ÖNB, Theol. gr. 299 Vienna Austria
1912 15th century Cat. in Od. ÖNB, Theol. gr. 329 Vienna Austria
1913 paper Ps. Biblioteka private, Peckover, 20 Wisbech U. Kingdom
1914 c. 1510 Ps. Staatl. Wiss. Bibl., M 364 Olomouc Czech Republic
1915 1591 Ps. Univ. Libr., Laing 12 Edinburgh U. Kingdom
1916 12th/13th century Ps. Bibl. Abbaziale, BB 467 Monte Cassino Italy
1917 1242 Ps.Od. Cod. gr. 2123 Sinai Egypt
1918 11th & 16th century Cat. in Ps.Od. Griech. Part.-Bibl., 7 + 11 Alexandria Egypt
1919 16th? century Ps. Griech. Part.-Bibl., 120 Alexandria Egypt
1920 15th century Ps.Od. Griech. Part.-Bibl., 259 Alexandria Egypt
1921 16th century Ps. Griech. Part.-Bibl., 408 Alexandria Egypt
1922 16th century Ps.Od. Griech. Part.-Bibl., 416 Alexandria Egypt
1923 15th/16th century Ps.<Od.> Χοζοβιωτίσσας 69 Amorgos Greece
1924 1406 Ps. Χοζοβιωτίσσας 90 Amorgos Greece
1925 16th century Ps.Od. Millî Kütüphane, 59 Ankara Turkey
1926 15th century Ps.Od. UML, gr. 65 Ann Arbor United States
1927 1470 Ps.Od. UML, gr. 66 Ann Arbor United States
1928 13th century Ps.Od. UML, gr. 81 Ann Arbor United States
1929 13th century Ps.Od. UML, gr. 172 Ann Arbor United States
1930 1587 Ps.Od. EBE, 2203 Athens Greece
1931 13th century Ps.Od. EBE, 2365 Athens Greece
1932 1340 Ps.Od. EBE, 2478 Athens Greece
1933 16th century Ps. EBE, 2586 Athens Greece
1934 14th century Ps.Od. EBE, 2699 Athens Greece
1935 16th century Ps.Od. Σιν. Μετ., 2 Athens Greece
1936 16th century Ps.Od. Αννης, 52 Mount Athos Greece
1937 16th century Ps. Вατοπαιδίου, 981 Mount Athos Greece
1938 1538 Ps.Od. Вατοπαιδίου, 985 Mount Athos Greece
1939 13th century Ps.Od. Вατοπαιδίου, 1222 Mount Athos Greece
1940 14th century Ps. Вατοπαιδίου, 1223 Mount Athos Greece
1941 1578 Ps. Вατοπαιδίου, 1225 Mount Athos Greece
1942 14th century Ps. Вατοπαιδίου, 1226 Mount Athos Greece
1943 14th century Ps. Вατοπαιδίου, 1227 Mount Athos Greece
1944 1345 Ps. Вατοπαιδίου, 1228 Mount Athos Greece
1945 15th century Ps.Od. Вατοπαιδίου, 1230 Mount Athos Greece
1946 16th century Ps.Od. Вατοπαιδίου, 1234 Mount Athos Greece
1947 16th century Ps.Od. Вατοπαιδίου, 1235 Mount Athos Greece
1948 15th century Ps. Вατοπαιδίου, 1236 Mount Athos Greece
1949 16th century Ps. Вατοπαιδίου, 1237 Mount Athos Greece
1950 16th century Ps. Вατοπαιδίου, 1238 Mount Athos Greece
1951 16th century Ps. Вατοπαιδίου, 1240 Mount Athos Greece
1952 16th century Ps. Вατοπαιδίου, 1241 Mount Athos Greece
1953 16th century Ps. Вατοπαιδίου, 1242 Mount Athos Greece
1954 1592 Ps. Вατοπαιδίου, 1245 Mount Athos Greece
1955 15th century Ps. Вατοπαιδίου, 1246 Mount Athos Greece
1956 13th century Ps. Διονυσίου, 586 B, Bl. 1 Mount Athos Greece
1957 14th century Ps. Διονυσίου, K-348/663 - Euth. 592 Mount Athos Greece
1958 14th century Ps. Διονυσίου, K-349/664 - Euth. 656 Mount Athos Greece
1959 16th century Ps. Έσφιγμένου, Inv.-Nr. 79 Mount Athos Greece
1960 13th century Cat. in Ps.Od. Ίβήρων, 53 (4173) Mount Athos Greece
1961 13th century Ps.Od. Ίβήρων, 65 (4185) Mount Athos Greece
1962 XIVA Ps.Od. Ίβήρων, 1572 Mount Athos Greece
1963 1302 Ps. Κωνσταμονίτου, 110 Mount Athos Greece
1964 13th century Ps. Λαύρα, 123 (Β 3) Mount Athos Greece
1965 1302 Ps. Λαύρα, 135 (Β 15) Mount Athos Greece
1966 15th century Ps.Od. Λαύρα, 917 (Θ 55) Mount Athos Greece
1967 16th century Ps. Λαύρα, 1164 (Ι 80) Mount Athos Greece
1968 15th century Ps. Λαύρα, 1222 (Ι 138) Mount Athos Greece
1969 15th century Ps. Λαύρα, 1313 (Κ 26) Mount Athos Greece
1970 1562 Ps. Λαύρα, 1359 (Κ 72) Mount Athos Greece
1971 1598 Ps. Λαύρα, 1567 (Λ 76) Mount Athos Greece
1972 15th century Ps. Λαύρα, 1667 (Λ 176) Mount Athos Greece
1973 undated Ps. Λαύρα, 1694 (М 3) Mount Athos Greece
1974 undated Ps. Λαύρα, 1740 (М 49) Mount Athos Greece
1975 undated Ps. Λαύρα, 1741 (М 50) Mount Athos Greece
1976 16th century Cat. in Ps. Λαύρα, 1887 (Θ 76β) Mount Athos Greece
1977 1566 Ps.Od. Ξηροποτάμοὒ, 247 Mount Athos Greece
1978 13th century Ps.Od. Walters Art Gall., W.733 Baltimore United States
1979 ??? Cat. in Ps.Od. (??) missing Orthodox, Ms. 11 Berat Albania
1980 ??? Cat. in Ps.Od. (??) missing Orthodox, Ms. 37 Berat Albania
1981 ??? Ps.Od. Kath.-Bibl., 5 Veria Greece
1982 15th/16th century Ps.Od. Kath.-Bibl., 6 Veria Greece
1983 ? Ps. Bibl. Royale, IV 54 Brussels Belgium
1984 16th century Ps. Bibl. Royale, IV 100 Brussels Belgium
1985 1460-70 Ps. Bibl. Royale, IV 602 Brussels Belgium
1986 1591 Ps. Bibl. Royale, IV 733 Brussels Belgium
1987 c. 1200 Ps.Od. Duke Univ. Libr., Ms. Gr. 34 Durham United States
1988 1434 Ps.Od. Duke Univ. Libr., Ms. Gr. 55 Durham United States
1989 16th century Cat. in Ps. Μονή Όλυμπ., 54 Elassona Greece
1990 15th century Cat. in Ps. Μονή Όλυμπ., 182 Elassona Greece
1991 15th century Ps. Matenadaran, gr. 77 Yerevan Armenia
1992 16th? century Ps. Μονή Γεωργ. Хουτ.; 3 ε Gümüşhane Turkey
1993 16th century Ps.Od. Ζάβορδα, Νικαν. 47 Greece
1994 16th century Ps.Od. Ζάβορδα, Νικαν. 56 Greece
1995 15th century Ps.Od. Ζάβορδα, Νικαν. 71 Greece
1996 16th century Ps.Od. Ζάβορδα, Νικαν. 79 Greece
1997 16th century Ps.Od. Ζάβορδα, Νικαν. 112 Greece
1998 15th century Ps.Od. Ζάβορδα, Νικαν. 128 Greece
1999 16th century Ps.Od. Ζάβορδα, Νικαν. 131 Greece
2000 1516 Ps.Od. Δημ. Βιβλ., 7 Hinterland Greece

Lihat pula[sunting | sunting sumber]

Referensi[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Sidney Jellicoe, The Septuagint and modern study, 1968, pp. 175, Ch. VII: "For the manuscripts the familiar threefold classification into (1) Uncials, (2) Cursives, and (3) Papyri and Fragments has been adopted, although (see p. 176, n. 1, infra) it is not entirely"
  2. ^ Wolfgang Kraus, R. Glenn Wooden, Septuagint research: issues and challenges, 2006
  3. ^ Natalio Fernández Marcos, The Septuagint in Context: Introduction to the Greek Version of the Bible, 2000, Ch. 15
  4. ^ Cécile Dogniez, Bibliography of the Septuagint, 1995 [This volume is a successor to "A Classified Bibliography of the Septuagint (Brill, Leiden 1973), by S.P. Brock, C. T. Fritsch and S. Jellicoe, for the literature on the Septuagint published between 1970 and 1993."
  5. ^ Swete, Henry Barclay; Thackeray, Henry St. John (1900). "Part I chapter V. Manuscripts of the Septuagint". An Introduction to the Old Testament in Greek: With an Appendix – via CCEL. 
  6. ^ Akademie der Wissenschaften zu Göttingen. "Herzlich willkommen auf den Seiten des Göttinger Septuaginta-Unternehmens!" (dalam bahasa Jerman). adw-goe.de. Diakses tanggal 2013-09-17.