Daftar sekolah menengah di Malaysia

Dari Wikipedia bahasa Indonesia, ensiklopedia bebas
Langsung ke: navigasi, cari

Berikut adalah daftar sekolah menengah di Malaysia. Daftar ini belum lengkap lengkap.

Perlis[sunting | sunting sumber]

  • Sekolah Menengah Syed Alwi

Kedah[sunting | sunting sumber]

  • Sekolah Menengah (Persendirian)
    • Sekolah Menengah Keat Hwa (Persendirian) - Keat Hwa High School
    • Sekolah Menengah Sin Min, Alor Setar
    • Sekolah Menengah Sin Min, Sungai Petani - Sin Min High School
  • Sekolah Agama Negeri
  • Sekolah Agama Rakyat
    • Madrasah Al-Islahiah Taklimiah
    • Sekolah Menengah Agama Al-Islah
    • Sekolah Menengah Agama Taufikiah Khairiah Al-Halimiah
  • Sekolah Agama Bantuan Kerajaan
    • Sekolah Agama Bantuan Kerajaan Makarimul Akhlak
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Agama
  • Sekolah Menengah Jenis Kebangsaan
    • Sekolah Menengah Jenis Kebangsaan Chio Min
    • Sekolah Menengah Jenis Kebangsaan Keat Hwa
    • Sekolah Menengah Jenis Kebangsaan Keat Hwa II
    • Sekolah Menengah Jenis Kebangsaan Sin Min
  • Sekolah Menengah Kebangsaan
    • Kolej Sultan Abdul Hamid(SAHC)
    • Sekolah Menengah Kebangsaan Aman Jaya
    • Sekolah Menengah Kebangsaan Ayer Hitam
    • Sekolah Menengah Kebangsaan Bakar Arang
    • Sekolah Menengah Kebangsaan Baling
    • Sekolah Menengah Kebangsaan Bandar Baru Darul Aman
    • Sekolah Menengah Kebangsaan Bandar Baru Sintok
    • Sekolah Menengah Kebangsaan Changlun
    • Sekolah Menengah Kebangsaan Chepir
    • Sekolah Menengah Kebangsaan Convent
    • Sekolah Menengah Kebangsaan Dato' Syed Ahmad
    • Sekolah Menengah Kebangsaan Gulau
    • Sekolah Menengah Kebangsaan Ibrahim
    • Sekolah Menengah Kebangsaan Jitra
    • Sekolah Menengah Kebangsaan Kedawang
    • Sekolah Menengah Kebangsaan Keladi
    • Sekolah Menengah Kebangsaan Kelibang
    • Sekolah Menengah Kebangsaan Khir Johari
    • Sekolah Menengah Kebangsaan Kulim
    • Sekolah Menengah Kebangsaan Labu Besar
    • Sekolah Menengah Kebangsaan Laksamana
    • Sekolah Menengah Kebangsaan Mahsuri
    • Sekolah Menengah Kebangsaan Pokok Sena
    • Sekolah Menengah Kebangsaan Pulau Nyior
    • Sekolah Menengah Kebangsaan Raja Puan Muda Tengku Fauziah
    • Sekolah Menengah Kebangsaan Seri Gunong
    • Sekolah Menengah Kebangsaan Seri Mahawangsa
    • Sekolah Menengah Kebangsaan Seri Pantai
    • Sekolah Menengah Kebangsaan Sik
    • Sekolah Menengah Kebangsaan St. Michael
    • Sekolah Menengah Kebangsaan Sultan Badlishah
    • Sekolah Menengah Kebangsaan Mahang
    • *Sekolah Menengah Kebangsaan Sultanah Asma
    • Sekolah Menengah Kebangsaan Sultanah Bahiyah
    • Sekolah Menengah Kebangsaan Sungai Karangan
    • Sekolah Menengah Kebangsaan Sungai Layar
    • Sekolah Menengah Kebangsaan Tajar
    • Sekolah Menengah Kebangsaan Tunku Abdul Malik
    • Sekolah Menengah Kebangsaan Tunku Ismail
    • Sekolah Menengah Kebangsaan Tunku Panglima Besar
    • Sekolah Menengah Kebangsaan Tunku Putra
    • Sekolah Menengah Kebangsaan Tunku Abdul Rahman
  • Sekolah Berasrama Penuh
  • Sekolah Menengah Teknik
    • Sekolah Menengah Teknik Alor Star
    • Sekolah Menengah Teknik Kulim
    • Sekolah Menengah Teknik Jalan Stadium,AloSekolah r Star
    • Sekolah Menengah Teknik Langkawi
    • Menengah Teknik Sungai Petani 1
    • Sekolah Menengah Teknik Sungai Petani 2
    • Sekolah Menengah Teknik Pendang
  • Maktab Rendah Sains MARA
    • MRSM Pendang
    • MRSM Bitara Langkawi

Pulau Pinang[sunting | sunting sumber]

  • BM High School
  • Penang Free School
  • Sekolah Menengah (Persendirian)
    • Sekolah Menengah (Persendirian) Chung Ling - Chung Ling (Private) High School
    • Sekolah Menengah (Persendirian) Perempuan Cina Pulau Pinang - Penang Chinese Girls' Private High School
    • Sekolah Menengah (Persendirian) Phor Tay - Phor Tay Private High School
    • Sekolah Menengah Han Chiang - Han Chiang High School
    • Sekolah Menengah Jit Sin, Bukit Mertajam - Jit Sin Independent High School
  • Sekolah Menengah Jenis Kebangsaan
    • Sekolah Menengah Jenis Kebangsaan Chung Hwa Confucian
    • Sekolah Menengah Jenis Kebangsaan Chung Ling, Pulau Pinang - Chung Ling High School
    • Sekolah Menengah Jenis Kebangsaan Chung Ling Butterworth - Chung Ling Butterworth High School
    • Sekolah Menengah Jenis Kebangsaan Convent Datuk Keramat
    • Sekolah Menengah Jenis Kebangsaan Heng Ee
    • Sekolah Menengah Jenis Kebangsaan Jit Sin - Jit Sin High School
    • Sekolah Menengah Jenis Kebangsaan Perempuan Cina Pulau Pinan] - Penang Chinese Girls' High School
    • Sekolah Menengah Jenis Kebangsaan Phor Tay - Phor Tay High School
    • Sekolah Menengah Jenis Kebangsaan Sacred Heart
    • Sekolah Menengah Jenis Kebangsaan Union
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Air Itam
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Alma
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Agama Al-Irshad
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Agama (L) Al-Mashoor
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Agama (P) Al-Mashoor
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Abdullah Munshi
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Bagan Jaya - SMK Bagan Jaya, Butterworth
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Bakti, Tasek Gelugor
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Berapit
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Bertam Indah
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Bukit Jambul
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Convent Bukit Mertajam
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Convent Butterworth
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Convent Green Lane
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Convent Light Street
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Convent Pulau Tikus
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Dato' Onn
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Datuk Haji Abdul Kadir
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Datuk Haji Ahmad Badawi
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Gurun
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Datuk Haji Ahmad Said
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Guar Perahu
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Hamid Khan
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Jawi
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Kampong Kastam, Butterworth
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Kepala Batas
  • Sekolah Menengah Kebangsaan (L) Methodist (Methodist Boys' School)
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Agama Nibong Tebal
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Pauh Jaya
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Paya Keladi
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Penanti
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Raja Tun Uda
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Seberang Jaya
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Seri Nibong
  • Sekolah Menengah Kebangsaan (P) St. George
  • Sekolah Menengah Kebangsaan St. Mark, Butterworth
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Sungai Ara
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Sungai Nibong
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Telok Air Tawar
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Tun Hussein Onn
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Tun Syeh Seri Barakbah
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Tunku Abdul Rahman Nibong Tebal
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Valdor, Sungai Jawi
  • Sekolah Menengah Sains Tun Syed Sheh Shahabudin Bukit Mertajam
  • Sekolah Menengah Teknik
    • Sekolah Menengah Teknik Balik Pulau
    • Sekolah Menengah Teknik Batu Lancang
    • [Sekolah Menengah Teknik Butterworth][4]
    • Sekolah Menengah Teknik Nibong Tebal
    • Sekolah Menengah Teknik Seberang Perai (@ SM Teknik Bukit Minyak)
    • Sekolah Menengah Teknik Tunku Abdul Rahman Putra/TI Penang
  • Sekolah Menengah Tinggi Bukit Mertajam (B.M. High School)(H.S.B.M)

Perak[sunting | sunting sumber]

Selangor[sunting | sunting sumber]

Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur[sunting | sunting sumber]

Wilayah Persekutuan Putrajaya[sunting | sunting sumber]

Negeri Sembilan[sunting | sunting sumber]

PAHANG[sunting | sunting sumber]

Kelantan[sunting | sunting sumber]

JOHOR[sunting | sunting sumber]

Pahang[sunting | sunting sumber]

Sabah[sunting | sunting sumber]

Wilayah Persekutuan Labuan[sunting | sunting sumber]

Lihat pula[sunting | sunting sumber]

Pranala luar[sunting | sunting sumber]